Welke struik heeft witte bloemen in het voorjaar?

Deze inheemse struik heeft het allemaal witte lentebloemen, glanzende groene bladeren, gedurfd rood herfstgebladerte en winterfruit. Koreaanse specerijviburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur.

Welke struik heeft witte bloemen in het voorjaar?

Deze inheemse struik heeft het allemaal witte lentebloemen, glanzende groene bladeren, gedurfd rood herfstgebladerte en winterfruit. Koreaanse specerijviburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur. De knoppen zijn roze maar dan open om trossen witte bloemen te worden. De struik is genoemd naar zijn geur, die een combinatie van zoetheid en scherpte bevat.

Als je niet van de aanraking van roze houdt die de witte bloemen behouden, kweek dan dubbelvijl viburnum (Viburnum plicatum var. Het dubbelvijltype heeft puur witte bloemen maar mist de geur van Koreaanse kruiden. Een van de vroegste witbloeiende struiken die in het voorjaar begint te bloeien, is Azalea, een prachtige breedbladige groenblijvende plant. Probeer Yuki Snowflake Deutzia voor een oogverblindende verkleinwoord selectie.

De eerste struik op mijn lijst met witbloeiende struiken is Daphne. Daphne kan een beetje kieskeurig zijn om aan de slag te gaan, maar de bloemen hebben een prachtige geur waarvan ik denk dat het de moeite waard is. Pieris Japonica is een van de groenblijvende, lentebloeiende struiken met witte bloemen en een prachtige geur. Lees HIER meer over het kweken van Pieris Japonica.

In het Zuiden hebben mensen de neiging om Magnolia's te zien als de zeer grote struiken (of bomen) met leerachtige, groenblijvende bladeren en enorme witte bloemen die in de zomer bloeien. Rhododendrons waren een van de allereerste planten die ik in mijn allereerste tuin plantte. En ze zijn nog steeds een van mijn favorieten. Ontdek HIER hoe je Rhododendrons kunt kweken.

Azalea's maken deel uit van de Rhododendron-familie, dus veel van hen hebben zeer vergelijkbare kenmerken als hierboven vermeld. Sommige soorten Azalea geven echter de voorkeur aan de zon en sommige zijn bladverliezend, dus er zijn een aantal verschillende opties beschikbaar die u misschien wilt proberen. Vind HIER enkele van mijn favoriete Azalea- en Rhododendron-variëteiten. Deutzia is een minder bekende neef van de hortensia en heeft in het voorjaar prachtige witte (of roze) bloemen.

Viburnum is een zeer veelzijdige struik die altijd lijkt te werken in mijn tuinplannen. Lees HIER meer over het kweken van Viburnum. Er zijn verschillende soorten hortensia's. De meest voorkomende is Hydrangea macrophylla - bigleaf of mophead genoemd vanwege de grote omvang van de bloemtrossen en bladeren.

Deze struik is vrij gemakkelijk in de omgang en past zich goed aan allerlei omstandigheden aan. Zorg ervoor dat je ze aan het begin van de lente bemest en geef ze regelmatig water. Magnoliabloemen zijn er in verschillende tinten, van puur wit tot crèmewit of tulpachtige lichtroze of donkerroze bloesems. Naast een verbluffende verzameling planten, vindt u nuttige informatie om te helpen bij het identificeren van witbloeiende struiken.

Heath is een kleine, compacte struik die ideaal is voor rotstuinen en andere plekken met goed doorlatende zure grond. Ook bekend als rosebay, oleander is een sierstruik die tot 15-19 voet lang wordt en een giftige, kleverige latex afgeeft, als de stengels gekneusd zijn. Witbloeiende struiken bloeien met enkele van de meest elegante, romantische en aantrekkelijke bloemen op elke plant. Deze onderhoudsvriendelijke bladverliezende struik heeft weelderige donkergroene lancetvormige bladeren die in de herfst oranje en rood worden.

Er zijn bijna 100 soorten Spiraea in elke tint paars, roze, rood, oranje, geel en wit. Ze hebben prachtige bloemen, ze zijn groenblijvend, groeien in de schaduw en bloeien op een moment dat er niet veel anders bloeit. Azalea's zijn uitstekend in bosomgevingen; het gebladerte is onopvallend nadat de bloemen zijn vervaagd, hoewel sommige soorten aangename herfstkleuren hebben. Enkele uitstekende witbloeiende spirea-variëteiten zijn Garland spirea, bruidskrans spirea en Koreaanse spirea.

Het is een betere strategie om witte bloemen en struiken te mengen om een tuin te koelen met heldere, warme kleuren. Deze meerjarige struiken hebben delicate wortels die de voorkeur geven aan losse zandgrond die vochtig en goed doorlatend is. Deze snelgroeiende decoratieve tuinplant heeft aantrekkelijke trossen van platte, stervormige witte bloemen. Ze hebben meestal trechter- of buisvormige bloemhoofdjes die in veel enkele- of dubbellaagse combinaties voorkomen.