Welke bloeiende struiken houden het hele jaar bladeren?

Wintergroene struiken brengen non-stop kleurBonte winter Daphne. Vul de late winter en het vroege voorjaar met de zoete geur van daphne.

Welke bloeiende struiken houden het hele jaar bladeren?

Wintergroene struiken brengen non-stop kleurBonte winter Daphne. Vul de late winter en het vroege voorjaar met de zoete geur van daphne. Help je landschap te stromen van de late winter naar de herfstzonder kleurverloop door een verscheidenheid aan bloeiende struiken te kiezen met verschillende bloeitijden, waaronder azalea, hortensia, buckeye, roos en meer. Selecties worden over het algemeen georganiseerd op bloeitijd van het vroege voorjaar tot de late winter.

Traditioneel gebruikt in formele tuinen, kan buxus een hoofdrol spelen in elke achtertuin. Dat komt omdat deze aanpasbare struik gemakkelijk kan worden gevormd of gesnoeid tot een haag, vormsnoei, specimen of kuipplant. Buxus produceert wel kleine maar niet opzichtige bloemen. Het wordt meer gewaardeerd om zijn kleine, felgroene bladeren die het hele jaar door kleur behouden.

Het groeit relatief langzaam, dus koop de grootste planten die je je kunt veroorloven als je onmiddellijke impact wilt. Evergreens houden hun bladeren of naalden het hele jaar door en kunnen fungeren als windschermen en onderdak bieden aan dieren. Struiken die het hele jaar door hun bladeren behouden, worden groenblijvende struiken genoemd. Ministerie van Landbouw plant winterhardheid zones 8 tot en met 10, zelfs halfgroenblijvende planten houden hun bladeren in de winter.

Dit soort struiken geven het hele jaar door kleur en dekking aan het landschap. De beste gebieden om groenblijvende struiken te kweken, zijn er een met ochtendzonlicht en middagschaduw. Kerstbessenstruiken (Heteromeles arbutifolia) komen oorspronkelijk uit Californië en bereiken 8- tot 15 voet lang en breed. De leerachtige donkergroene bladeren zijn 2 tot 4 inch lang, omzoomd met puntige tanden.

In de zomer verschijnen witte bloemtrossen, gevolgd door rode bessen ter grootte van een erwt. De variëteit „Davis Gold” produceert gele bessen. Cleyera japonica bereikt 15 voet lang en breed met gebogen takken bedekt met bruinrode bladeren. Naarmate de bladeren volwassen worden, worden ze donkergroen.

In de vroege herfst verschijnen trossen van geurige witte bloesems. Karen Carter werkte drie jaar als technologiespecialist in het openbare schoolsysteem en haar schrijven is verschenen in de Willapa Harbor Herald en de Rogue College Byline. Ze heeft een Associate of Arts van Rogue Community College met een certificaat in computerinformatiesystemen. Rhododendronbloemen kunnen in vele kleuren voorkomen, waaronder lavendelblauw, wit, roze en een roodachtige tint.

Deze prachtige groenblijvende struiken vormen enorme heuvels van roze, witte, roze, paarse, gele of tweekleurige bloemen bovenop donkere, leerachtige groene bladeren. Tegen de diepgroene glanzende bladeren van deze plant knallen opzichtige bloemen in schitterend paars, lichtroze en besneeuwd wit. Dat is de geur die de spot met oranje bloemen vrijgeeft wanneer ze in het late voorjaar tot de vroege zomer openen. Deze grote struik heeft donkerrood-paarse bladeren en bloeit suikerfloss, trossen pluizige bloemen zoals rook in de zomer.

De koningin van de zuidelijke tuin, camelia bloeit in een reeks enkele, dubbele of halfdubbele bloemen. Bloeiende struiken verliezen hun bladeren niet tijdens hun rustperiode en produceren prachtig gekleurde bloemen om je tuin het hele jaar door met kleur te vullen. Als je het leuk vond om te leren over de verschillende groenblijvende struiken die je tuin het hele jaar door van kleur zullen voorzien, deel dan gerust deze tips voor bloeiende struiken met al je vrienden en familie op Pinterest en Facebook. Deze variëteit is een hortensia van het veterkaptype die blauwachtige bloemen produceert in zure grond en roze bloemen in alkalische grond.

De bloemen van de Camellia-struik kunnen enkel of dubbel zijn en zijn er in verschillende kleuren, van roze tot geel. De lavendelplant is een fantastische groenblijvende struik die wordt gekweekt vanwege zijn geurige bloemen en geurende zilvergroene bladeren. In het voorjaar ontwikkelt het grote trossen witte bloemen die veranderen in de kleurrijke herfstbessen die zangvogels, zoals wasvleugels en spotvogels, graag eten. De struik biedt ook roze bloemen in de vroege zomer en trossen bessen in de herfst (als er een bestuiver in de buurt is, zoals Black Beauty of Laced Up vlierbes).

De winterharde struik bloeit in de zomer en voorziet uw landschap van tinten lila, paars of roze bloemen. Zoek naar variëteiten met rode, roze of tweekleurige bloemen, dubbele of grote bloemen en knoppen die strak blijven, waardoor een interessante textuur aan de struik wordt toegevoegd. De witte en paarsroze bloemtrossen bevinden zich boven de hartvormige bladeren, crème, saliegroen of diepgroen. .