Welke andere bloemstruiken hebben doornen?

Ze werken op een manier om zowel uw huis als tuin te beschermen tegen indringers. Enkele van de meest populaire bloemstruiken met doornen zijn bougainvillea, rozen, bloeiende kweepeer en vuurdoornplanten.

Welke andere bloemstruiken hebben doornen?

Ze werken op een manier om zowel uw huis als tuin te beschermen tegen indringers. Enkele van de meest populaire bloemstruiken met doornen zijn bougainvillea, rozen, bloeiende kweepeer en vuurdoornplanten. Doornige rozenstruiken zijn prachtige bloeiende struiken met overvloedige scherpe doornen die groeien op houtachtige stokken. Struikrozen zijn stekelig en verspreiden struiken die in veel soorten bodems groeien.

Struikrozen bloeien met aantrekkelijke roze bloemen gevolgd door grote oranje rozenbottelvruchten. Doornige rozenstruiken groeien tussen 4 en 6 ft. Als je denkt aan planten met doornen, dan is de roos (Rosa sp. Er zijn veel verschillende soorten, maar de meeste groeien met doornen langs hun stengels.

Voorbeelden hiervan zijn de Japanse heesterroos (R. Rugosa), een bossige, 4- tot 6 meter hoge, doornige plant met veel geurige, enkele bloemen in verschillende kleuren. Sommige gekweekte rozen zijn oude variëteiten die Europese of erfstukrozen worden genoemd (R. Sinensis), terwijl andere hybriden zijn die meestal worden geënt op stevige wortelstammen.

Deze moderne rozen omvatten klimmers, met lange stokken die ondersteuning nodig hebben, hybride theeën, miniaturen en struikrozen. De meeste rozen zijn geschikt voor kweek in de VS. Planthardheidszones 3 tot en met 8 van het ministerie van Landbouw, afhankelijk van de variëteit, hoewel ze als eenjarige planten in koudere gebieden kunnen worden gekweekt. Acacia wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare hardhoutsoorten en wordt vaak gebruikt in de bouw en houtbewerking.

Acacia's zijn ook basisgrondstoffen in de voedings-, farmaceutische en cosmetische industrie. Dus het hebben van deze boom in je eigen tuin kan op de lange termijn een gezonde economische investering blijken te zijn. En met meer dan 800 soorten om uit te kiezen, wordt u letterlijk verwend met keuze. Acacia is toevallig ook een van de beste doornproducerende bloeiende bomen die er zijn.

De struiken hebben scherpe stekels en doornen die meestal in paren voorkomen. Als sierheester staat acacia ook bekend om zijn varenachtige bladeren en aromatische gele bloesems. Agave is een geslacht van planten dat vele soorten vetplanten omvat die in hete en droge omstandigheden leven. Deze planten hebben zich aangepast aan hun woestijnhuizen met verschillende kenmerken, waaronder spikes.

In dit geval steken de stekels uit naar roofdieren om hen ervan te weerhouden de bladeren als waterbron te gebruiken. De spikes zijn zo sterk en scherp, in feite, dat oude vrouwen in Mexico bekend waren om ze te gebruiken als naalden om te naaien. Acaciabomen worden vaak geassocieerd met Australië, wat logisch is dat er een stoere boom voor nodig is om te overleven in een moeilijk land. Maar het is ook inheems in Afrika, en het gerucht gaat dat in Egypte de bladeren werden gemalen en gebruikt om aambeien te behandelen.

Maar het zijn de ledematen van de boom die de meeste straf uitdelen. Deze barbaarse takken zijn bezaaid met gebogen stekels die uitblinken in haken en niet loslaten. Er zijn echter andere soorten Acacia met een minder netelige persoonlijkheid. Huiseigenaren die zich bezighouden met sluipschutters kunnen het netelige afschrikmiddel van jeneverbesstruiken gebruiken om ongewenste bezoekers te ontmoedigen.

Deze bloeiende planten hebben de neiging om naar buiten te groeien, in tegenstelling tot naar boven, waardoor een pijnlijke muur van schilferige doornen ontstaat voor huisramen. Jeneverbesstruiken zijn aanpasbaar aan verschillende soorten weer en worden met de leeftijd malser, wat betekent dat ze af en toe moeten worden vervangen om hun natuurlijke afweer scherp te houden. De mooie bougainvillea heeft prachtig bloeiende klimstokken. De mooie driehoekige bloemen zijn er in verschillende kleuren in paars, oranje, roze en geel.

Deze plant houdt van de hitte en de volle zontuin. Bougainvillea groeit als een dikke struik die kan worden getraind op latwerk, hek of gesnoeid tot een decoratieve struik. Deze plant verspreidt zich gemakkelijk en is een uitstekende barrièreplant met gebogen doornen die uit de verspreidende wijnstokken steken. Tuinders in zones 9 tot 11 genieten van de schoonheid en voordelen van deze prachtige wijnstokachtige plant.

Een prachtige manier om je tuin te beschermen, de rugosabloemen bloeien van het late voorjaar tot de vroege zomer en geven een sterke, aangename geur af. Ondanks zijn alarmerende stekels produceert de Doornenkroon prachtige roze bloemen waardoor de plant er iets minder angstaanjagend uitziet. Omring je tuin met een stekelige haag of gebruik doornige struiken als bodembedekker om je gewaardeerde bloemen en planten veilig buiten het bereik van dieren te houden. Bloeiende Chinese kweepeer is een bladverliezende meerstammige struik met doornige houtachtige takken, roze-witte of rode bloemen en eetbare appelachtige vruchten.

De beste doornige struiken voor het creëren van een ondoordringbare barrière moeten sterke of stijve stekels of spikes hebben. Identificeer de sleedoornstruik aan de hand van zijn smalle ovale bladeren 0,8 — 1,7 (2 — 4,5 cm) lange, crèmewitte bloemen met vijf bloembladen en paarsblauwe besachtige steenvruchten die op bosbessen lijken. Om hun netelige karakter goed te maken, dragen meidoornbomen echter in het vroege voorjaar een overvloed aan witte bloemen, gevolgd door rood fruit, dat eetbaar is bij sommige soorten, zoals de mayhaw, maar smakeloos op de meeste anderen. Kies planten die het gebladerte en de bloemen hebben die u wilt, terwijl u ook een extra beschermingslaag toevoegt voor uw eigendom.

Als ze bloeien, produceren ze kleine gele bloemen, die normaal gesproken worden gevolgd door vlezige groene kegels die blauwzwart worden naarmate ze rijpen. De ronde verspreidende groei van agarita-struiken, grijsgroen blad, kleine gele komvormige bloemen en rode bessen geven de stekelige struik veel sierwaarde. Het verdedigende kenmerk van een druivenstruik uit Oregon zijn de scherpe, stekelige bladeren die eruit zien als hulstbladeren. Doornige vuurdoornstruik is te herkennen aan zijn witte bloemen in het late voorjaar tot de vroege zomer en besachtige vruchten die in de late herfst rijpt.

Beide bomen hebben in het vroege voorjaar trossen honinggeurende witte bloemen, die later dit jaar plaatsmaken voor zaaddozen. Laten we in meer detail kijken naar de verschillende soorten doornstruiken die je kunt kweken als veiligheidsstruiken of verdedigingsplanten. Als je een saaie en ongeïnspireerde dag doormaakt, is je bloementuin waarschijnlijk een van de plaatsen waar je terecht bent voor de broodnodige dosis inspiratie. Volwassen aloë vera-planten bloeien meestal in de zomer, waarbij de planten veranderen in een prachtige weergave van gele en oranje bloemen.

.