Welke struik heeft grote witte bloemen?

Oakleaf Hydrangea Een zorgeloze struik die 6 voet hoog wordt, in de zomer heeft hij grote kegelvormige bloemen. Langdurige bloemen zien er prachtig uit, zelfs als ze vervagen en zijn ook goede snijbloemen.

Welke struik heeft grote witte bloemen?

Oakleaf Hydrangea Een zorgeloze struik die 6 voet hoog wordt, in de zomer heeft hij grote kegelvormige bloemen. Langdurige bloemen zien er prachtig uit, zelfs als ze vervagen en zijn ook goede snijbloemen. Koreaanse specerij viburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur. De knoppen zijn roze maar dan open om trossen witte bloemen te worden.

De struik is genoemd naar zijn geur, die een combinatie van zoetheid en scherpte bevat. Als je niet van de aanraking van roze houdt die de witte bloemen behouden, kweek dan dubbelvijl viburnum (Viburnum plicatum var). Het dubbelvijltype heeft puur witte bloemen, maar mist de geur van Koreaanse kruiden. Azalea's of rododendrons zijn halfschaduw liefhebbende, grote struiken, die prachtige kleurrijke en witte halfdubbele bloemen hebben.

De 'witte groep' azalea's heeft verschillende inheemse soorten die overvloedige witte zomerbloemen produceren. De trompetvormige witte bloemen hebben gegolfde bloembladen en lange uitstekende meeldraden in trossen van vijf tot 25 bloemen. Een van de meest populaire bosbouwstruiken, Cinquefoil, staat bekend om zijn exotische witte bloemen en wordt gewaardeerd om zijn zorgeloze natuur. Omdat het ook luchtvervuiling en zoute lucht krachtig bestrijdt, waardoor het een ideale plant is voor mensen die op locaties aan het strand wonen.

Nou, witte bloemen zijn er in alle soorten en maten. Annabelle Hydrangea is een populaire grote witte bloemstruik die je landschap een knapperig gepolijste uitstraling geeft. Gebruik een lange rij voor een prachtige tuinfunctie, of mix en match uit onze collectie. We hebben een lijst verzameld van 10 verbluffend mooie struiken die prachtige witte bloemen presenteren.

De witte bloeiende struiken hieronder bieden bloemen van verschillende groottes en hun prachtige bloemen zijn op veel manieren aanwezig. Van volle, bossige bloemen van de Annabelle Hydrangea tot de bloesems in steelstijl op de witte lila, er zijn witte bloeiende struiken die passen bij de voorkeur van elke tuinman. Met bloemen die op lila lijken en een vroege voorjaarsbloei hebben, dankt deze struik zijn naam vanwege zijn unieke geur waar tuinders dol op zijn. Hoewel de meeste bloemen puur wit zullen zijn, is er vaak een lichtroze tint aan de bloemen.

Viburnum groeit het beste in zones 4-7 en veel tuinders kiezen ervoor om het in de buurt van ramen of openslaande deuren te planten om te genieten van de unieke, kruidige geur die deze struik produceert. Deze mooie struik is tropisch van aard en bloeit met letterlijk duizenden kleine, delicate witte bloemen die verschillende kleine bloemblaadjes bevatten. Het doet zijn naam echt eer aan en ziet eruit als een fladderende sneeuwstorm in de winter. Het is nauw verwant aan de kerstster en heeft de bijnaam „kleine kerstbloem”.

De bloemen hebben een zoete geur en de bloemen gedijen het beste als de struik in het vroege voorjaar zwaar wordt gesnoeid. Deze struik is het meest geschikt om te groeien in zones 10-13 en doet het het beste in de volle zon of minimale schaduw met zeer goed doorlatende grond. De zoete schijnsinaasappel wordt gewaardeerd door tuinders vanwege de mooie vorm van de bloemen. Ze lijken op rozen, maar zijn meer afgerond van vorm.

Het staat bekend om zijn aroma dat een vleugje citrus in zijn geur heeft. Hoewel het een struik is, groeit hij vrij groot en bereikt hij ook 10-12 voet hoog. Het groeit het beste in zones 4-8 en geeft de voorkeur aan volle zon en vochtige grond die een of andere vorm van compost of mulch bevat om een stevige groei te stimuleren. Witte azalea's zijn echt een showstopper in de tuin en bloeien in het vroege voorjaar in een enorme uitstorting van prachtige bloemen.

Het wordt gewaardeerd door tuinders vanwege de enorme uitstorting van bloemen die de tuin verlichten. Zoals de meeste azalea's groeit hij het beste in zones 6-9 en bloeit het beste in de volle zon. Deze struik wordt vaak gekozen om als bodembedekker te worden gebruikt vanwege het feit dat hij erg kort in hoogte is en meestal minder dan twee voet lang blijft. De bloemen van deze struik zijn vrij klein en hangen af van stengels in een klokachtige vorm.

Hij bloeit in het late voorjaar en kan het goed doen in zones 1-8, waarbij hij de voorkeur geeft aan volle zon tot halfschaduw en vochtige, goed doorlatende bodemgesteldheid. Japanse Andromeda is een bloeiende struik die tot 5 voet hoog kan worden, met witte bloemen. Het is zeer geurig en ziet er geweldig uit in combinatie met andere planten. De plant kan ook worden gevormd tot een haag of kan als een enkel exemplaar worden gekweekt.

De witbloeiende lila struiken groeien tussen de 8 en 15 voet lang en tot 12 voet breed. Grote lila struiken zijn ideaal voor privacyschermen in de zomer of heggen. Als je een kleine tuin of containertuin hebt, kies dan voor prachtige witte bloesems van verschillende dwergvariëteiten van lila. Soorten van de witbloeiende struiken groeien in verschillende groottes opzichtige bloemen, waarvan sommige zo klein zijn als 1,5 voet.

De struiken met hun witte bloemen groeien goed in containers en heesterranden creëren prachtige geurende bloemen. Winterhardheidszones en -maten zijn afhankelijk van variëteit, aangezien sommige geschikt zijn voor de meeste klimaten van zones 3 tot 9 en van maten variërend van 2 tot 3 voet tot 15 voet. Azalea's zijn uitstekend in bosomgevingen. Wat het speciaal maakt ondanks dat het een struik is, is dat het als bodembedekker kan functioneren omdat hij zo kort blijft en breder is dan lang, ongeveer 2 voet lang met een spreiding van 5 voet.

Het is een late voorjaarsbloeier met kleine maar geurige klokvormige bloemen. Het gebladerte op de dwergvariëteit wordt in de herfst een aantrekkelijke bordeauxrode. Het moet regelmatig worden gesnoeid omdat hun takken vrij van korte duur zijn. Bodembehoeften omvatten medium vochtige grond en een goede tolerantie voor kleigrond.

Groeit in hardheidszones 5 tot 8 en gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Naast een verbluffende verzameling planten, vindt u nuttige informatie om te helpen bij het identificeren van witbloeiende struiken. De Spirea is een naaste verwant aan de rozenfamilie en de bloemen bestaan uit bushels van kleine, delicate witte bloemen met vijf bloembladen en een geel middenoog. Heesters met witte bloemen zijn geweldig voor het opfleuren van donkere delen van het landschap, en velen staan bekend om hun geurige bloemen.

De witbloeiende Virginia sweetspire is een kleine struik die gedijt in de volle zon maar halfschaduw kan verdragen. Als je op zoek bent naar witbloeiende struiken die zullen werken als een losse, casual haag, bekijk dan Buttonbush. Pieris Japonica is een van de groenblijvende, lentebloeiende struiken met witte bloemen en een prachtige geur. De Japanse camelia is een breedbladige groenblijvende plant met opvallende witte bloemen die bloeien van laat tot het vroege voorjaar.

Deze snelgroeiende decoratieve tuinplant heeft aantrekkelijke trossen van platte, stervormige witte bloemen. Enkele uitstekende witbloeiende spirea-variëteiten zijn Garland spirea, bruidskrans spirea en Koreaanse spirea. De grote witte variëteiten zijn Northern hi lights, Pleasant White, Delaware Valley White, Cascade White en Bloom a Thon White. Witte hortensia-struiken worden geïdentificeerd door hun grote, hartvormige bladeren, opzichtige pastelkleurige bloemen en bossige groei.

Kornoeljes zijn eigenlijk meer een kleine boom dan een struik, maar ze hebben zulke mooie witte bloemen dat ik ze niet van mijn lijst kon laten. Vlinderstruik is heel gemakkelijk te kweken en produceert lange mooie stengels van bloemen die ook verkrijgbaar zijn in blauw, paars en roze. Gladde nepsinaasappel kan snel overwoekerd raken, dus een verjonging, snoeien en hard snoeien waarbij de struik laag op de grond wordt gesneden, is om de paar jaar een goed idee. En vergeet niet dat veel witte bloemen subtiele hints hebben van andere kleuren, een vleugje botergeel of een vleugje lavendelachtig of roze.

.