Wat ruiken witte bloemen naar parfum?

Een goed voorbeeld van een bedwelmende witte bloem is Honour Woman van Amouage. Geïnspireerd door de tragische hachelijke situatie van Madame Butterfly, is Honour Woman een verkoelende mix van wasachtige witte bloemblaadjes (jasmijn, tuberoos, gardenia, muguet) versterkt door de sappigheid van rabarberbladeren, amber en leer.

Wat ruiken witte bloemen naar parfum?

Een goed voorbeeld van een bedwelmende witte bloem is Honour Woman van Amouage. Geïnspireerd door de tragische hachelijke situatie van Madame Butterfly, is Honour Woman een verkoelende mix van wasachtige witte bloemblaadjes (jasmijn, tuberoos, gardenia, muguet) versterkt door de sappigheid van rabarberbladeren, amber en leer. De eau de parfum ippi patchouli is een eerbetoon aan de tijdloze houtachtige en harsachtige geur van patchouli uit de jaren zeventig. Maar om het meer subtiliteit te geven en een sensuele wake te onthullen, hebben we ervoor gekozen om het te verrijken met een bloemig hart waar jasmijn en tuberoos vasthouden.

Deze ingrediënten ademen hun zoete en zonnige geuren uit om alle kracht van patchoeli uit Indonesië te onthullen en te verzachten. Maar denk aan de laatste keer dat je langs bloeiende jasmijn hebt gelopen (of zelfs een witte lelie of wilde kamperfoelie rook). De geur is zeer aangenaam, zoet, bloemig, verleidelijk. Indole zit erin, maar in zo'n ongelooflijk kleine hoeveelheid, dat het alleen een verleidelijke, verleidelijke „levende kwaliteit” toevoegt die je gaat associëren met bloemen.

Veel klassieke bloemen zijn in deze stijl - kijk naar geuren zoals Estee Lauder's Beautiful of CHANEL Nº5, die beide een selectie bloemen nemen om iets te creëren dat meer ruikt dan de som der delen. Maar in sporen, of soms zelfs een overdosis, maken ze het verschil voor zoveel iconische witte bloemencomposities van de parfumgeschiedenis. Sommige bloemen lijken misschien geuriger dan andere omdat elke individuele bloem een iets andere geur produceert. Hoewel de geur van een bepaalde bloem grotendeels wordt bepaald door genetica, wordt gedacht dat ervoor zorgen dat uw plant voldoende water heeft een belangrijke rol speelt bij de productie van etherische oliën die bloemige aroma's produceren.

Deze bloem heeft minder bloemen en meer een complexe, rijpe steenvrucht ontmoet de geur van zwarte thee van hoge kwaliteit. Witte bloemen komen prominent voor in tal van spirituele praktijken die religies en culturen over de hele wereld omvatten. Het heeft tonen van vanille- en jasmijnbloemen, dus het vult de lucht om je heen met een ongelooflijke geur die zowel zoet als uniek is. Deze bloemen zijn perfect voor het creëren van mooie, zomerse geuren die perfect zijn voor elke gelegenheid.

De verschillende witte bloemen kunnen ook heel goed bij elkaar passen, dankzij hun vergelijkbare olfactorische samenstelling. De variëteit „Vanilla Spice” is bijzonder scherp en populair, met opzichtige spikes van roomwitte bloemen. In de complexe geur van een natuurlijke bloem geeft het een diepe, vuile, bedwelmigheid om natuurlijk geen mensen aan te trekken, maar insecten. Het past goed bij andere witte bloemen en voegt een donkerdere noot toe en hoewel het zoet kan zijn, vind ik het niet kleverig.

In Noord-Amerika kunnen ze worden gekweekt in zones 9 tot 11, maar overleven ze ook in koudere gebieden als bloeiende eenjarigen. Enkele van de meest geurige witte bloemvariëteiten zijn kamperfoelie, jasmijn, lila, osmanthus, phlox en viburnum. In het boeddhisme bijvoorbeeld vertegenwoordigt de witte lotusbloem de spirituele reis naar het Nirvana - het ultieme punt van verheerlijking.