Groenblijvende struiken met witte bloemen nz?

Groen en crèmekleurig blad, kleine witte bloemen. Ze zijn winterhard tot kou en droogte en zijn geweldige formele of informele heggen.

Groenblijvende struiken met witte bloemen nz?

Groen en crèmekleurig blad, kleine witte bloemen. Ze zijn winterhard tot kou en droogte en zijn geweldige formele of informele heggen. Azalea's zijn zeer geliefd als verzorgde exemplaren in Japanse tuinen en zijn mini-rododendrons. Ze komen in vele vormen voor, zowel groenblijvend als bladverliezend.

De Kurume-azalea's hebben de kleinste bladeren en een verstikking van kleurrijke lentebloemen. Zalmroze Azalea kurume 'Kirin' is de bekendste. Pieris Japonica is een van de groenblijvende, lentebloeiende struiken met witte bloemen en een prachtige geur. Een prachtige struik voor winterkleur en geliefd om te plukken, dit kogelvrije kleine aantal heeft limoengroen zomerblad dat in de koudere maanden felrood wordt.

Een prachtige dwergflessenborstel met prachtig huilend gebladerte en vormt een compacte koepel bedekt met felrode borstelbloemen. Het is ook de eerste kowhai die elk jaar in bloei komt, met massa's goudgele bloemen die in de winter en de lente in trossen hangen. Mountain Laurel is een inheemse Noord-Amerikaanse struik met prachtige witte of roze bloemen in het late voorjaar of de vroege zomer. Een paar weken geleden had ik het over mijn inspiratie voor het maken van een blauw-wit kleurenschema voor mijn tuin dit jaar.

Er is iets met de felroze 'lantaarn' bloemen van deze groenblijvende struik dat bijzonder aantrekkelijk is, misschien combineren ze gewoon zo goed met het groenblijvende blad of zien ze er bijna het hele jaar door zo helder en vrolijk uit. In tegenstelling tot de grote blobby bloemen van de gewone mopheadhortensia, heeft 'Kyushu' conische bloemhoofdjes met romige individuele roosjes in contrast met de luchtigheid van de nog te openen knoppen, afgezet door glanzend gebladerte. Een voor vorstvrije klimaten, het bossige glanzende uiterlijk is gemakkelijk te onderhouden met een trim na de bloei. Kornoeljes zijn eigenlijk meer een kleine boom dan een struik, maar ze hebben zulke mooie witte bloemen dat ik ze niet van mijn lijst kon laten staan.

De late lentebloemen hebben een citrusbloesemgeur en witte bloemblaadjes van zo'n zuiverheid dat plantenveredelaars hun cultivars schenken met namen als 'Innocence', 'Virginal' en 'Frosty Morn'. Het planten van groenblijvende struiken is een van de gemakkelijkste manieren om een onderhoudsarme tuin te creëren die er het hele jaar door geweldig uitziet. Als je een smartphone hebt, kun je de „PlantSnap-app” (of een soortgelijke) downloaden, een foto maken van de bloemen en bladeren, en deze zou je moeten kunnen vertellen wat de struik is. Alle flessenborstels zijn onfeilbaar, maar deze compacte selectie ziet er het hele jaar door goed uit met donkergroene bladeren, blozen van kleurrijke nieuwe groei en af en toe kleine, donkerrode flessenborstelbloemen.

Ik probeer erachter te komen welke struik dit is die aan het einde van de winter bloeit met kleine witte bloemen - nog geen bladeren - maar dan is het gewoon een grote lelijke struik voor de rest van het jaar. Het planten van groenblijvende struiken is een van de gemakkelijkste manieren om een onderhoudsarme tuin te creëren die er het hele jaar door geweldig uitziet. Deze compacte groenblijvende plant heeft dikke glanzende groene bladeren en massa's geurende roze bloemen uit het vroege voorjaar, gevolgd door blauwzwarte bessen.