Welke struik heeft doornen en witte bloemen?

Bedekt met kleine, glanzende groene bladeren gedurende het groeiseizoen, zijn de takken stijf en hebben glanzende bruine schors met veel scherpe doornen. In het late voorjaar produceren vuurdoornstruiken in overvloed kleine maar opzichtige witte bloemen, waardoor een helder wit wordt weergegeven tegen het donkergroene gebladerte.

Welke struik heeft doornen en witte bloemen?

Bedekt met kleine, glanzende groene bladeren gedurende het groeiseizoen, zijn de takken stijf en hebben glanzende bruine schors met veel scherpe doornen. In het late voorjaar produceren vuurdoornstruiken in overvloed kleine maar opzichtige witte bloemen, waardoor een helder wit wordt weergegeven tegen het donkergroene gebladerte. Identificeer vuurdoornstruiken aan de hand van hun witte bloemen, langwerpige glanzende groene bladeren, rode bessen en scherpe doornen. Een van de meest populaire landschapsstruiken, Cinquefoil, staat bekend om zijn exotische witte bloemen en wordt gewaardeerd om zijn zorgeloze karakter.

Omdat het ook luchtvervuiling en zoute lucht krachtig bestrijdt, waardoor het een ideale plant is voor mensen die op locaties aan het strand wonen. Pyracantha, gewoonlijk de vuurdoornstruik genoemd, is een uitgestrekte, ranzige struik. De Bougainvillea plant is een doornige struik met een lange wijnstok die prachtige bladeren laat groeien die uitgroeien tot kleurrijke bloemen. Meestal zie je een bloei van witte bloemen, maar de kleuren variëren sterk en kunnen ook blauw, paars of roze zijn.

Crataegus, of meidoorn, is een geslacht van een kleine boom of struik die vele soorten en variëteiten omvat die in het zuidoosten voorkomen, van de oostelijke moerassen en rivierbodems tot de westelijke bergruggen. Crataegus nitida, of Glossy Hawthorn, is een boom die voornamelijk voorkomt langs de uiterwaarden van de Mississippi, hoewel hij zeldzaam wordt. Het heeft een dichte ronde kroon die er vaak onregelmatig uitziet, met onderste ledematen die naar buiten vegen onder de rechtopstaande bovenste ledematen. Het kan ook worden gevonden als een struik met meerdere stammen.

De stengels kunnen tot 2 inch lange doornen hebben, hoewel ze soms onvolgroeid zijn of niet aanwezig zijn. Het groeit in licht zure tot alkalische klei tot gruizige zandgronden in zon tot lichte schaduw. Vuurdoorns kunnen tot 20 voet of 6 meter hoog worden. Meestal hebben de verschillende soorten vuurdoorns witte bloemen met oranje, gele of rode bessen.

De prachtige bloemen op deze struik bloeien in de late lente of de vroege zomer, terwijl de bessen in de late zomer groeien en rijpen in de late herfst. Het kan ook tot een lage hoogte worden gesnoeid en, met zijn formidabele doornen, worden gebruikt als barrièreplant op eigendomsgrenzen of in heggen. Alleen al door naar enkele van de genoemde planten te kijken, kunt u zich de schoonheid voorstellen van een rozenstruik of een Bougainvillea-plant bij u in de buurt van uw huis. De „ouch-factor op deze planten is zo slecht dat het creëren van hybriden van „doornloze „bramenstruiken als een mijlpaal werd beschouwd.

Identificeer de gewone hulststruik aan de doornige bladeren met golvende randen, overvloedige trossen kleine witte bloemen en glanzende rode bessen die tot de winter blijven bestaan. Het zijn de herfstachtige, feloranje bessen van de vuurdoorn die tot in de winter aanhielden, waardoor ik er voor het eerst voor koos om het in mijn eigen tuin te planten, en nu zijn de winterbezoeken van vogels in mijn raam waar ik het meest van geniet. Door doornige struiken te gebruiken voor levende hekken, kunnen ongewenste dieren in het wild zich niet door of over de heg wagen. Doornige struiken fungeren ook als natuurlijke windschermen, geluidsschermen en habitats voor nuttige dieren en insecten.

Het kiezen van de juiste set doornige struiken voor huisbeveiliging betekent niet dat je de esthetische waarde van je tuin opoffert. Verrassend genoeg is deze plant een lid van de rozenfamilie en groeit hij als een doornige struik of een kleine boom. Je kunt kiezen voor bloeiende struiken met doornen aan de stengels, planten met grillige bladeren of stekelige planten met bessen. Iedereen is al eerder een bloemstruik met doornen tegengekomen, en er zijn tal van voordelen aan het planten van deze bloemsoorten in je tuin.

Deze plant kan wel 40 voet lang worden en het is een groenblijvende struik als je in een gebied woont met jaarlijkse regenval. Met zijn zwartbruine takken doorspekt met lange doornen zagen deze planten er waarschijnlijk uit als het product van een heksenvloek. Een haag gemaakt van struiken met doornen zou een perfecte vervanging zijn voor een hek rond een voortuin of rond een ander deel van uw eigendom. Een ander voordeel van doornige struiken is dat ze veilige schuilplaatsen bieden voor zangvogels, en velen zullen er hun nesten in maken.