Hoe heten die kleine witte bloemen?

Baby's Breath (Gypsophila) Je kent de adem van de baby misschien het beste als vulmiddel in Valentijnsboeketten, maar deze meerjarige bloem schittert in de tuin. Hoewel deze kleine witte bloemen en dunne, slappe stengels een delicaat uiterlijk hebben, zijn ze vrij veerkrachtig in het landschap.

Hoe heten die kleine witte bloemen?

Baby's Breath (Gypsophila) Je kent de adem van de baby misschien het beste als vulmiddel in Valentijnsboeketten, maar deze meerjarige bloem schittert in de tuin. Hoewel deze kleine witte bloemen en dunne, slappe stengels een delicaat uiterlijk hebben, zijn ze vrij veerkrachtig in het landschap. Heliotropen zijn bossige eenjarigen met een klein cluster van blauwe, witte of paarse bloemen. Ze hebben een sterk parfum en zeer diepgroene bladeren.

Tulpen zijn meerjarige bloemen die favoriet zijn in lentetuinen, vaak in verschillende felle kleuren. De witte tulp staat synoniem voor zuivering en vergeving, waardoor het een krachtig symbool is van goede wil. Tulpen groeien uit bollen en gedijen goed in de zon. Zorg ervoor dat je ze minstens 5 cm uit elkaar plant om ze voldoende ruimte te geven.

Galanthus, algemeen bekend als „sneeuwklokje”, dankt zijn naam aan zijn unieke, bolvormige, witte bloemen die hangen terwijl ze in volle bloei staan. Ze zijn veerkrachtiger dan hun naam doet vermoeden, waardoor sneeuwklokjes vrij gemakkelijk te kweken zijn. Ze bereiken geen grote hoogten, dus zorg ervoor dat je ze dicht bij de rand van het bed plant waar ze zichtbaar zullen zijn. Narcissen zijn witte en gele bloemen met trompetachtige centrale kronen omringd door zes bloemblaadjes.

Het planten van narcissen in de herfst levert prachtige bloesems op in de vroege dagen van de lente, en ze symboliseren wedergeboorte, hoop en veerkracht. Interessant is dat hun Latijnse naam „narcis” betekent, naar de oude Griekse jager die verliefd werd op zijn eigen reflectie. Er zijn verschillende soorten dahlia, die allemaal kruidachtig en meerjarig zijn. Afhankelijk van de soort kunnen ze kleine of grote witte bloemen dragen, variërend van 5-30 cm in diameter.

Andere soorten dahlia zijn er in bijna elke tint, met uitzondering van blauw. Maanbloemwijnstokken dragen trompetvormige bloemen die in de late namiddag bloeien en een zachte geur afgeven die hun omgeving parfumeert. De wijnstokken slingeren vrolijk rond alles wat binnen hun bereik ligt. Leid de wijnstokken voorzichtig door een latwerk en je hebt al snel een prachtige, zoetruikende wijnstok om je tuin te complimenteren.

Hellebores zijn taaie planten die overal groenblijvend blijven, behalve in de zwaarste winterklimaten. Ze worden vaak geplant op heuvels of hellingen, zodat de hangende bloemen kunnen worden gezien en gewaardeerd. Ze zijn meerjarig en zijn uitstekende gezelschapsplanten voor sneeuwklokjes en narcissen. De angelonia, ook wel angelface of zomerleeuwenbek genoemd, is een zachte vaste plant die heel weinig water en nog minder onderhoud nodig heeft.

Het groeit goed in de gebruikelijke kalkachtige, klei- of zandgrond en houdt van zonlicht. Deze zeer gewilde bloemen zijn moeilijk op te sporen omdat ze in de wintermaanden bloeien en door vorst kunnen worden geschaad. Omarm het seizoen door verse witte bloemen in je huis op te nemen nadat je je voorjaarsschoonmaak hebt gedaan. Deze absolute monsterbloemen kunnen nogal overweldigend zijn in de tuin, maar op de absoluut beste manier.

Deze worden meestal gebruikt als het middelpunt van elk bloemdisplay, omdat ze zo prachtig zijn in hun uiterlijk, de witte bloemen met verbazingwekkend groen gebladerte eromheen. Ze maken geweldige snijbloemen voor alle soorten bloemstukken, en ze zijn ook een van de eerste bloemen die hun hoofd opsteken nadat de lange winter voorbij is. Er zijn honderden soorten die je keuzes geven tussen kleur, hoogte, bloemgrootte en zelfs bloeitijd. Hoewel elke bloem een levensduur heeft van slechts 1-2 dagen, vervangen ze elkaar snel als de oude afsterven.

Witte chrysanten zijn opvallende, grote witte bloemen die symbolen zijn van felle loyaliteit en toewijding. De witte roos heeft de reputatie kieskeurig en moeilijk te vermeerderen te zijn, maar ze zijn de extra aandacht meer dan waard. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratie voor bruiloften en andere speciale evenementen en is te herkennen aan zijn kleine, stervormige bloemen en grote, donkergroene bladeren. Om een tuin te laten sieren met deze etherische wezens, is het het beste om de bloemen te planten die het meest geschikt zijn om hun aandacht te trekken.

Dus, als u van plan bent om witte bloemen met gele kleur in het midden te krijgen, dan is Japanse anemone de beste keuze voor u. Wees gewaarschuwd, deze eenjarige planten kunnen erg lastig zijn om voor te zorgen en zullen vaak teleurstellen, als ze dat niet doen, lijkt het onmogelijk dat een bloem zo mooi kan zijn. Een witte bloem symboliseert zuiverheid en geloof, omdat het vaak wordt geassocieerd met een nieuw begin voor mensen, zoals een geboorte of een bruiloft. Soms aangeduid als de Witte Giant, kan deze plant tot vier voet lang worden en produceert bolletjes met een diameter van zes tot acht inch.

De plant bereikt meestal drie tot vier voet en bloeit van onder naar boven gedurende vier weken in de zomer. .