Wat is witte geurige bloemstruik?

Gardenia Dit is een prachtige struik met een grote, witte bloem die best heerlijk ruikt. Ze groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook in lichte schaduw groeien.

Wat is witte geurige bloemstruik?

Gardenia Dit is een prachtige struik met een grote, witte bloem die best heerlijk ruikt. Ze groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook in lichte schaduw groeien. Je hebt vochtige, goed doorlatende grond nodig om de struik te laten gedijen. Krachtig geurig, de schijnsinaasappel heeft puurwitte dubbele bloemen die in de vroege of midzomer op deze donkergroene bladverliezende struik verschijnen.

Koreaanse specerijviburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur. De knoppen zijn roze maar dan open om trossen witte bloemen te worden. De struik is genoemd naar zijn geur, die een combinatie van zoetheid en scherpte bevat. Als je niet van de aanraking van roze houdt die de witte bloemen behouden, kweek dan dubbelvijl viburnum (Viburnum plicatum var.

Het dubbelvijltype heeft puur witte bloemen maar mist de geur van Koreaanse kruiden. Een van de meest populaire landschapsstruiken, Cinquefoil, staat bekend om zijn exotische witte bloemen en wordt gewaardeerd om zijn zorgeloze karakter. Omdat het ook luchtvervuiling en zoute lucht krachtig bestrijdt, waardoor het een ideale plant is voor mensen die op locaties aan het strand wonen. Summersweet Clethra is een inheemse struik in het oosten van de Verenigde Staten die witte stekelige geurige bloemen produceert in de zomer of vroege herfst.

Laurierkers is een groenblijvende struik met kleine witte, geurige bloemen die groeien in 4-inch (12 cm) lange rechtopstaande trossen (trossen). De aantrekkelijke bloemen bloeien in het voorjaar en geven een pruimachtige geur af. De grote, glanzende lansvormige bladeren van deze struik groeien dicht op takken. Trossen rode bessen voegen veel visuele winterinteresse toe.

New Jersey Tea is heerlijk, groeit naar boven met trossen kleine, geurige bloemen aan het einde van lange roodbruine stengels. De witbloeiende gebogen trossen zijn 3 tot 6 (7,5 — 15 cm) lang en geven een aangename geur af. Valse hulst is een winterharde witbloeiende groenblijvende struik met donkergroen of bont blad (aan de rechterkant). Hoewel sommige van de meer populaire soorten spirea nu roze bloesems hebben, is de traditionele favoriet met witte bloemen de Vanhoutte (of bruidskrans) spirea (Spiraea × vanhouttei).

Zeer gemakkelijk te kweken en bloeien het grootste deel van het jaar, de plumeria is een must-have struik, dankzij de prachtige bloesems met een bedwelmende geur. Een osmanthus is een groep groenblijvende bloeiende struiken en bomen afkomstig uit delen van Azië, zoals China en Japan. Kornoeljes zijn eigenlijk meer een kleine boom dan een struik, maar ze hebben zulke mooie witte bloemen dat ik ze niet van mijn lijst kon laten staan. Door etherische oliën in hun bloemblaadjes te verdampen, creëren bloemen een merkbare bloemengeur om insecten zoals bijen of vlinders aan te trekken.

De trompetvormige witte bloemen hebben gegolfde bloembladen en lange uitstekende meeldraden in trossen van vijf tot 25 bloemen. De vroege lentebloeiende struikwitte trossen zien eruit als lelietje-van-dalen bloemen en zijn tot 6 (15 cm) lang. Summersweet heeft lange flessenborstelclusters van kleine witte bloemen die duren van het late voorjaar tot de midzomer. De meest voorkomende is Hydrangea macrophylla - bigleaf of mophead genoemd vanwege de grote omvang van de bloemtrossen en bladeren.

De vroegbloeiende dubbele bloemen worden 3 tot 6 (7,5 — 15 cm) breed en bestaan uit maximaal 20 strak groeiende bloemblaadjes in een pioenbloemachtige vorm. In tegenstelling tot Koreaanse kruidenviburnum, is gewone lila een bloeier in het late voorjaar, maar het maakt het wachten goed door grotere trossen bloemen te dragen. Rode takje kornoelje is een sierstruik met meerdere stengels met geelachtig witte bloemen, donkergroene, eivormige bladeren en spectaculaire koraalrode stengels.