Welke struik heeft geurige witte bloemen?

De gardenia komt oorspronkelijk uit China en Japan. Winterhard tot zone 7, het wordt niet alleen gewaardeerd om zijn heerlijke geur, maar ook om zijn elegante langbloeiende wasachtige witte bloemen en dikke glanzende groenblijvende bladeren.

Welke struik heeft geurige witte bloemen?

De gardenia komt oorspronkelijk uit China en Japan. Winterhard tot zone 7, het wordt niet alleen gewaardeerd om zijn heerlijke geur, maar ook om zijn elegante langbloeiende wasachtige witte bloemen en dikke glanzende groenblijvende bladeren. Koreaanse specerijviburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur. De knoppen zijn roze maar dan open om trossen witte bloemen te worden.

De struik is genoemd naar zijn geur, die een combinatie van zoetheid en scherpte bevat. Als je niet van de aanraking van roze houdt die de witte bloemen behouden, kweek dan dubbelvijl viburnum (Viburnum plicatum var. Het dubbelvijltype heeft puur witte bloemen maar mist de geur van Koreaanse kruiden. Een van de meest populaire landschapsstruiken, Cinquefoil, staat bekend om zijn exotische witte bloemen en wordt gewaardeerd om zijn zorgeloze karakter.

Omdat het ook luchtvervuiling en zoute lucht krachtig bestrijdt, waardoor het een ideale plant is voor mensen die op locaties aan het strand wonen. Summersweet Clethra is een inheemse struik in het oosten van de Verenigde Staten die witte stekelige geurige bloemen produceert in de zomer of vroege herfst. Azalea's of rododendrons zijn halfschaduwminnende, grote struiken, die prachtige kleurrijke en witte halfdubbele bloemen hebben. De 'witte groep' azalea's heeft verschillende inheemse soorten die overvloedige witte zomerbloemen produceren.

De trompetvormige witte bloemen hebben gegolfde bloembladen en lange uitstekende meeldraden in trossen van vijf tot 25 bloemen. Veel soorten viburnum zijn meerstammige struiken met trossen kleine witte bloemen met vier bloemblaadjes die groeien in sneeuwballenclusters. Deze populaire tuinstruik is ideaal voor het kweken in massabeplantingen, bloeiende heggen, borders of barrières. witbloeiende hortensia-struiken voegen een verbluffend brandpunt toe aan de voorkant van de tuin als funderingsplant.

Dat gezegd hebbende, besloot ik een lijst te maken van 10 van de meest geurige struiken die ik kon vinden voor anderen die graag tuinieren die hetzelfde voelen. Ook bekend als de witte kerststruik en sneeuw van de Kilimanjaro, produceert deze mooie struik delicate, witte bloemen met een zoete geur. Het heeft witte bloemen die in het voorjaar verschijnen, en schors die schilt als een berkenboom, wat de rest van het jaar interessant zal zijn voor je tuin. Ninebark, een andere inwoner van New Egland op mijn lijst van witbloeiende planten, maakt impact van de lente tot de herfst.

Gardenia's zijn warmteminnende struiken, met roomwitte bloemen met een fantastische geur en contrasterende glanzende, leerachtige, donkergroene bladeren. Deze spectaculaire witbloeiende, donkerbladige struik is ideaal om te planten als levende zeefplant, struikborder en in massabeplanting. De bloemen hebben de vorm van een trompet die aan de struik bungelt, en ze produceren ook een sterke geur die's nachts nog geuriger is. Heesters met witte bloemen zijn geweldig voor het opfleuren van donkere delen van het landschap, en velen staan bekend om hun geurige bloemen.

Rode takje kornoelje is een sierstruik met meerdere stengels met geelachtig witte bloemen, donkergroene, eivormige bladeren en spectaculaire koraalrode stengels. Deze bladverliezende struik, ook wel bekend als gladde hortensia, vormt in de vroege zomer een ronde tros bloemen.