Groenblijvende struiken met witte bloemen en rode bessen?

Ugni molinae (Chileense guave) is een mooie, bossige groenblijvende struik met rechtopstaande groeiwijze met sierinteresse in vier seizoenen. Rode appelbes (Aronia arbutifolia) komt oorspronkelijk uit Oost-Canada en het oosten en midden van de Verenigde Staten.

Groenblijvende struiken met witte bloemen en rode bessen?

Ugni molinae (Chileense guave) is een mooie, bossige groenblijvende struik met rechtopstaande groeiwijze met sierinteresse in vier seizoenen. Rode appelbes (Aronia arbutifolia) komt oorspronkelijk uit Oost-Canada en het oosten en midden van de Verenigde Staten. Met zijn witte bloemen in het voorjaar, glanzende rode bessen in de zomer en prachtig rood herfstgebladerte, heeft hij drie seizoenen van visueel belang. De bloemen in het voorjaar trekken vlinders aan.

De vlezige bessen trekken vogels aan van de late herfst tot en met de winter. De struik, verwant aan een kleine boom, staat rechtop en heeft de neiging om sukkels te blussen. De bessen hebben een zure, samentrekkende smaak, gebruikt om jam, wijn, snoep, siroop en ander voedsel te maken. Ze kunnen rauw gegeten worden, maar de meeste mensen vinden ze een beetje te zuur om in hun natuurlijke staat van te genieten.

Ze veranderen dan in grote donkerrode bessen, ½ inch groot (1 cm) die je kunt eten, of veranderen in jam. Ook het gebladerte kan rode blozen krijgen, wat bijdraagt aan het kleurendisplay. Dwerg-yaupon hollies produceren in de herfst en winter kleine rode bessen, die het hele jaar door vlinders aantrekken. Het blad is klein en dicht, begint zo felgroen en wordt donkerder naarmate het rijpt.

Skimmia zijn compacte groenblijvende struiken met kleine witte of gele bloemen gevolgd door aantrekkelijke rode bessen op de vrouwelijke vorm van de plant. De meeste skimmia-variëteiten zijn mannelijk of vrouwelijk, dus je moet twee verschillende soorten kweken om ervoor te zorgen dat de vrouwtjes hun felrode bessen produceren. Ze worden gevolgd door schitterende bessen die in de herfst tot felrood rijpen en de winter aanhouden, tenzij ze worden verslonden door hongerige vogels of dieren. De bladeren zijn klein, middengroen en ovaal, de bloemen zijn ook klein, met vijf ronde witte bloembladen, en paarse helmknoppen;.

Terwijl de bloemhoofdjes van grassen in het late seizoen prachtig zijn in de herfst, blijven ze schitteren in de winter. De rode trossen vurige parels rijpen net op tijd voor de kerstperiode, en je vindt ze aan de uiteinden van de takken vermengd met de iconische bladeren van deze plant. Hier is een lijst met struiken en bomen die je helpen prachtige wintertaferelen te creëren en je op een prachtige nieuwe manier van het winterseizoen te laten genieten. Hun glanzende groene bladeren en opvallende rode bessen zijn perfect voor je kerstkransideeën, waarbij ze de zalen bedekken met hun vrolijke takken en andere seizoensdecoraties.

In het voorjaar verschijnt een overvloed aan kleine, witte bloemen versierd met gouden helmknoppen in lange gebogen pluimen aan de uiteinden van de takken. Naaldgroenblijvende struiken bestaan en worden vaak gebruikt om lage, lege ruimtes van het landschap in te vullen. Deze struik is gemakkelijk te kweken in de meeste bodems en situaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor probleemgebieden in de tuin waar niet veel anders zal groeien. Hier is een lijst met groenblijvende struiken en bomen die je zullen helpen prachtige herfst- tot winterscènes te creëren en je op een prachtige nieuwe manier van het einde van het seizoen te laten genieten.

Nandina domestica (Heavenly Bamboo) staat bekend om zijn rode bessen en uitstekende bladkleur en is een kleine, groenblijvende of semi-groenblijvende struik die meerseizoenen interesse toevoegt aan de tuin. Dat alles zou dit een overtreffende trap maken, maar als je de prachtige kastanjebruine kleur toevoegt die het glanzende blad samen met de bessen aanneemt, is het een plant die je jarenlang in je landschap zult koesteren. Het produceert in het voorjaar kleine witte bloemen die plaatsmaken voor een overvloed aan aantrekkelijke felrode bessen in de herfst.