Welke bessenstruiken hebben witte bloemen?

De meeste soorten serviceberry hebben witte bloemen in het vroege tot midden van de lente. In het midden van de zomer produceren deze struiken paars fruit waar tientallen vogelsoorten van genieten.

Welke bessenstruiken hebben witte bloemen?

De meeste soorten serviceberry hebben witte bloemen in het vroege tot midden van de lente. In het midden van de zomer produceren deze struiken paars fruit waar tientallen vogelsoorten van genieten. Helder herfstgebladerte maakt serviceberry een hoogtepunt in meerdere seizoenen dat je beloont voor de behandeling van de vogels. Het vinden van een boom met witte bessen is een uitdaging, maar de witte moerbei doet het werk.

Morus alba komt oorspronkelijk uit Azië. De bladeren van deze boom die al millennia zijderupsen voeren in China. Hoopvolle zijdeproducenten brachten de bomen naar de VS. Deze breedbladige groenblijvende struik heeft vier seizoenen visueel belang voor de tuin.

De aardbeiboom (Arbutus unedo), afkomstig uit Frankrijk, Ierland en het Middellandse Zeegebied, is ook bekend als Dalmatische aardbei- of rietappels. Het is een populaire tuinstruik vanwege zijn aantrekkelijke bessen, maar deze vruchten zijn, hoewel ze eetbaar zijn, nogal flauw en melig. De aardbeiboom ontwikkelt een aantrekkelijk gedraaid en knoestig uiterlijk naarmate hij rijpt. Het toont geurige klokvormige witte bloemen in de herfst.

Als bijen de bloemen bestuiven, vormen ze de vruchten die in de winter verschijnen, eerst geel en dan rood. Dit is ook een zeer plaag- en ziekteresistente struik. In een glorieuze vertoning van karmozijnrood, scharlaken of vermiljoen sieren hun aantrekkelijke bessen hun takken in opvallende boeketten, die schitteren als juwelen in het zachte zonlicht. Witte bessen voegen echter iets heel speciaals toe aan een tuin, vooral op die sneeuwloze winterdagen.

Jeneverbessen zijn natuurlijk de belangrijkste smaakstof in gin en ze hebben ook tal van andere aromatische en culinaire toepassingen. Aantrekkelijk voor bijen en vlinders, worden ze in de herfst overvloedig gevolgd door trossen wit fruit, die blijven bestaan nadat de bladeren zijn gevallen en mooi opvallen. In het voorjaar verschijnen trossen kleine witte bloemen, gevolgd door dichte trossen rode bessen in de herfst, die in de winter geleidelijk een zwartrode kleur krijgen. Afgezien van de klassieke rode bessen of de levendige paarse, vertonen sommige struiken en bomen gloeiend oranje fruit, wanneer kleur hard nodig is in de tuin.

Deze planten kunnen struiken, wijnstokken of bomen zijn, veel met eetbare bessen en andere met bessen of andere plantendelen die giftige stoffen bevatten en nooit mogen worden gegeten. Het is een geweldige keuze voor een inheemse soort die ten goede komt aan dieren in het wild en die besneeuwde witte bessen produceert. In een geweldige weergave van violet of amethist sieren hun aantrekkelijke bessen hun takken en worden ze het hoogtepunt van het winterlandschap. Net als zijn zusterplant Cardinal Candy kun je genieten van een spectaculaire weergave van witte lentebloemen, mooi gebladerte en glanzende bessen, dus het levert elk seizoen veel schoonheid gedurende een zeer lange periode.

Alle delen van de plant, inclusief bessen, bladeren en wortels, zijn giftig en kunnen ernstige symptomen veroorzaken die in extreme gevallen de dood kunnen veroorzaken. Low Scape Mound aronia ziet er geweldig uit vanaf het vroege voorjaar, wanneer het bedekt is met nette witte bloemen met prominent roze stuifmeel in het midden. In de vroege zomer wordt een overvloed aan kleine, klokvormige, witte tot roze bloemen gedragen in trossen in de bladoksels. De Amerikaanse beautyberry, Callicarpa americana, staat bekend om zijn opvallende, felpaarse bessen, maar je kunt ook witte cultivars van een paar soorten vinden.

Apple serviceberry (Amelanchier x grandiflora Autumn Brilliance) produceert licht geurende witte bloemen in het voorjaar gevolgd door bessen die groen zijn, dan rood, dan donkerpaars als ze rijp zijn in de vroege zomer. Met zijn witte bloemen in het voorjaar, glanzende rode bessen in de zomer en prachtig rood herfstgebladerte, heeft hij drie seizoenen van visueel belang.