Wintergroene struik met witte bloemen in de winter?

Het is een groenblijvende wijnplant die bloeit in de winter en vroege lente. De teruggekeerde witte tot gele bloembladen met sproetrood van.

Wintergroene struik met witte bloemen in de winter?

Het is een groenblijvende wijnplant die bloeit in de winter en vroege lente. De teruggekeerde witte tot gele bloembladen met sproetrood van. Na de bloei van het late voorjaar tot het midden van de zomer, draagt het verbazingwekkende oranje tot scharlakenrode eetbare bessen in de herfst en winter. Afhankelijk van de cultivar kan het groenblijvend of halfwintergroen zijn.

Deze struikachtige plant groeit tot een hoogte van 6-16 voet en heeft minimale verzorging nodig. Je kunt ze laten groeien voor een natuurlijkere uitstraling en winterinteresse. Fleur je winterlandschap op met de prachtige bessenweergave van deze plant. Algemeen bekend als bladverliezende hulst, zijn de felrode bessen met het glanzende groene blad van deze plant in het oog springend.

Deze bladverliezende struik kan een hoogte bereiken van 6-15 voet en een spreiding van 8-12 voet. De rode bessen worden alleen geproduceerd als zowel mannelijke als vrouwelijke planten in de buurt zijn. Breng de hardste en beste winterbloeiende struiken in je tuin en je wordt beloond met mooie bloemen en geur De beste winterbloeiende struiken kunnen kleur, structuur en geur in de tuin brengen. Nadat de grote, gedurfde bloemen van de zomer goed en echt zijn vervaagd en voordat de lente bollen beginnen te verschijnen.

Heesters maken enkele van de beste planten voor winterkleur voor uw tuin. Maar zorg ervoor dat je de juiste struik kiest om te gedijen. Denk na over de grootte van het perceel, het grondtype en de lichtomstandigheden bij het maken van uw keuze uit de beste winterbloeiende struiken. Loniceras zijn blij in elke redelijke grond die niet uitgedroogd of drassig is.

Klimtypen zijn meestal krachtig en groeien tot 6,5ft (2m) hoog. Ze hebben veel ruimte nodig, plus stevige ondersteuning voor hun twining takken. De wortels van klimsoorten kunnen in de schaduw staan, maar de planten bloeien meestal het beste met de bovenste groei in de zon of, in ieder geval, zonder schaduw boven het hoofd. Ze profiteren ook van royale grondbewerking en regelmatige voeding Lonicera x purpusii 'Winter Beauty' is een van de beste winterbloeiende struiken, met intens geurende romige bloemen die openen vanaf begin december en daarna blijven komen tot april.

In tegenstelling tot andere soorten bloeit hij goed, zelfs op jonge planten. Als je weinig ruimte hebt, kun je proberen ze te trainen tegen koele muren op het noorden of het oosten. Bladverliezende struikachtige geurige soorten zoals 'Winter Beauty' kunnen het beste direct na de bloei worden gesnoeid. Snijd de scheuten die hebben gebloeid terug tot binnen 2-4 inch (5-10 cm) van het oudere hout.

De struik zelf is zeer winterhard en zal een goede 10ft (3m) hoog en breed bereiken en zal overleven in US Hardiness Zones 2-9, afhankelijk van de specifieke variëteit. Het is belangrijk om uw grondtype te kennen als viburnums zoals een diepe, rijke en vochtige grond die goed afvoert. Onkieskeurig wat betreft alkalisch of zuur, ze doen het ook goed in kleigrond. Het is logisch om geurige planten zoals viburnum te plaatsen in gebieden die zonnig zijn maar beschut zijn tegen wind, waar de geur kan blijven hangen en opbouwen.

Nog beter als ze naast een deur of een pad staan. Een mooie soort viburnum is V. Farreri 'Candidissimum' — het heeft wit in plaats van lichtroze en bladeren zijn feestelijk, lichtgroen in het voorjaar. Zwaar geurende bloemen verschijnen in de winter tot acht weken.

X bodnantense 'Deben' heeft roze knoppen die de takken versieren maar open staan voor witte bloemen met slechts een vleugje roze. Bloemen worden voor een lange periode geproduceerd. Hamamelis x intermedia 'Pallida' heeft felgele en sterk geurende bloemen, terwijl Hamamelis x intermedia 'Diane' rode bloemen heeft geparfumeerd. Omdat de rode bloemen vrij donker zijn, kan het handig zijn om cultivars zoals 'Diane' voor een groenblijvende struik te planten, zodat de rode bloemen verschijnen tegen de groene achtergrond.

Hamamelis-variëteiten kunnen tot 13ft (4m) hoog worden, wat te hoog zal zijn voor de meeste kleinere tuinen. Kies dus voor Hamamelis vernalis 'Quasimodo', een van de beste bomen voor kleine tuinen. Het is een dichte, compacte, langzaam groeiende struik die van januari tot maart in vuur en vlam staat met saffraangele spinachtige bloemen. Plant in zeer goed doorlatende, vruchtbare grond, in zon of gedempte schaduw.

De uiteindelijke hoogte is 4ft (1m). Hun nectar is een welkome energiebron voor bijen die uit hun winterslaap komen. Hoewel zilvervlecht niet betrouwbaar winterhard is in alle delen van het VK of de VS (zones 9 - 1), is het bestand tegen temperaturen tot ongeveer 19° F (-7° C) en is het vorstbestendig op een lichte grond dan op een zware grond. Geprezen om hun vermogen om de broodnodige kleur en interesse toe te voegen, worden veel winterbloemen geleverd met een extra bonus van knock-outgeur.

De Oregan Grape (mahonia) is geen uitzondering en zal een echte traktatie zijn voor zowel de neus als de ogen. Het is niet alleen een van de beste winterbloeiende struiken, het is ook een geweldige architecturale plant voor wintertuinen. Daphnes zijn een van de best geurende struiken die er zijn en ze zijn gemakkelijk te kweken. Als alternatief kunt u de kleinere zonminnende soorten gebruiken als groenblijvende ankers in verhoogde bedden, tussen alpenplanten en dwergbollen.

Deze groenblijvende struiken, met helder glanzend groen blad, zijn gedurfd en elegant en zullen een overvloed aan bloemen produceren. Het groeit tot ongeveer 10ft (3m) in hoogte en spreidt zich uit. De halfgele bloemen zijn niet openlijk geparfumeerd. Bedenk hoe je jasmijn in je eigen tuin kunt kweken.

Het ziet er bijvoorbeeld geweldig uit, getraind over een veranda of toegestaan om over een muur te wandelen. Plant hem in de zon of halfschaduw. Omdat de bloeipiek tegen het einde van de winter is, wordt het in China Yingchun genoemd, wat 'de bloem betekent die de lente verwelkomt '. Camelia heeft glanzende groene bladeren en levendige bloemen die de hele winter bloeien.

De schaduwminnende plant is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder wit, koraal, roze, geel en rood - en sommige extra opzichtige exemplaren vertonen meer dan één tint. De groeigewoonten van Camellia variëren afhankelijk van variëteit, waarbij sommige op bomen lijken, terwijl andere de traditionele struikvorm aannemen. Zolang u een winterbloeiende variëteit kiest, kunt u vele seizoenen vertrouwen op camelia voor glanzend groen en kleur bij koud weer. Beautyberry, schitterend in dik groen blad tijdens het groeiseizoen, produceert cascades van glanzende, iriserende paarse bessen in de winter.

De struik van drie tot vijf voet is een opvallende toevoeging aan elk landschap en biedt ook levensondersteunend voedsel voor vogels en andere dieren in het wild. Dankzij het rijke bordeauxrode blad brengt franjesbloem een uniek vleugje kleur en textuur in de tuin of tuin, ongeacht het seizoen. Maar de belangrijkste trekpleister van de plant is de overvloed aan lange, felroze bloemen die bloeien in de winter en onmiddellijk een verder sombere tuin opvrolijken. Na het verliezen van zijn zomerbedekking van witte bloemen en zijn herfstoogst van bessen en bladeren, trekt de rode takje kornoelje de aandacht met zijn felrode takken die de hele winter kleurrijk blijven.

De plant vormt een prachtig contrapunt voor besneeuwde landschappen, witblaffende berkenbomen en donkere groenblijvende planten zoals hollies. Ilex verticillata, algemeen bekend als winterbes, is een bladverliezende hulst die in de winter zijn glanzende groene bladeren verliest en vervolgens uitbarst met rode bessen die een feest zijn voor zowel de vogels als je ogen. Alleen de vrouwelijke planten produceren bessen, dus zorg ervoor dat u zowel mannelijke als vrouwelijke exemplaren op uw terrein hebt voor een goede bestuiving. Viburnum nudum 'Winterthur' barst in de herfst van gebladerte en fruit.

De bladeren worden donker kastanjebruin en de strak geclusterde bessen beginnen groen voordat ze roze, rood en uiteindelijk donkerblauw worden. De plant is ook mooi in het voorjaar, wanneer hij donkergroene bladeren en groepjes kleine gebroken witte bloemen heeft. Kweek deze plant, getraind tegen een zonnige muur en hij zal je belonen met gele wasachtige bloemen met kastanjebruine strepen op de binnenste bloembladen. De kruidige geur is heerlijk en is sterker in de soort dan veel van de showier-cultivars.

Wees geduldig, want het bloeit misschien een paar jaar niet, maar het is het wachten zeker waard. Japanse Pieris (Pieris japonica), USDA-zones 5 tot 8Witte of roze 6-inch hangende clusters van geurige klokvormige bloemen worden geboren aan de uiteinden van takken in de late winter en het vroege voorjaar. Een grote groenblijvende struik, twaalf voet lang, die ongeveer tien voet lang en acht voet breed reikt, groeit het beste in rijke, vochtige, goed doorlatende grond en halfvolle tot volle schaduw. De cultivar 'Debutante' is compact, slechts drie meter lang en breed.

Cassia (Cassia bicapsularis of Senna bicapsularis) USDA-zones 7 tot 10 (bladverliezend ten noorden van zone 10) Zeer diepgele bloei van de late herfst tot de vroege winter. Deze struik heeft een fontein- of draperende uitstraling en kan uitgroeien tot een kleine boom. Plant houdt van zandgrond met goede afwatering. Werk compost in de grond voordat u gaat planten.

Een aanblik die volle zon krijgt, is het beste. Makkelijke struik om uit zaad te kweken, maar moet voor het planten worden gescarificeerd vanwege hun harde zaadvacht. Helderrode bessen maken winterbes of bladverliezende hulst een knaller, vooral in een besneeuwd landschap. In tegenstelling tot de groenblijvende hulst die het hele jaar door zijn glanzende groene bladeren behoudt, werpt winterbes elk najaar zijn bladeren af.

Zoek naar een vrouwelijke cultivar zoals 'Sparkleberry' of 'Winter Red', en je moet ook een mannelijke bestuiver in de buurt planten, zoals 'Apollo' of 'Southern Gentleman'. Winterkamperfoelie (Lonicera fragrantissima) USDA-zones 4 tot 9Een andere veel voorkomende naam voor deze struik is adem van de lente. Sommige witbloeiende struiken worden vooral gewaardeerd om de lentekleur die ze aan de tuin geven, terwijl anderen een beetje van hun schoonheid bewaren voor de herfst wanneer herfstgebladerte de ster van de show wordt. In tegenstelling tot zijn neef, hemelse bamboe, blijft vuurkracht compact en reikt het slechts ongeveer twee voet bij twee voet, waardoor het een uitstekende borderstruik of accent is.

En het toevoegen van nieuwe struiken is niet alleen een geweldige manier om uw ideeën voor wintertuinen een boost te geven, maar ze zullen ook het hele jaar door structuur en interesse blijven geven aan uw grens. Lonicera x purpusii 'Winter Beauty' is een van de beste winterbloeiende struiken, met intens geurende romige bloemen die openen vanaf begin december en daarna blijven komen tot april. Deze struik groeit tot acht voet hoog en breed in elke grond, zon of schaduw en met weinig of te veel water. Hier is een selectie van enkele van mijn favoriete winterbloeiende struiken, te beginnen met de groenblijvende planten en gevolgd door bladverliezend, om u te helpen iets geurigs te vinden om van te genieten in uw tuin deze winter, of volgende.

Hij bloeit in de late winter met een schok van vrolijke gele bloemen, en paarsblauwe bessen voegen interesse toe in de lente. Deze bladverliezende struik accentueert de winter met zijn delicate, draadachtige bloemblaadjes die bloeien van de late herfst tot het vroege voorjaar. Naast bloei als er heel weinig anders in bloei staat, zie je in de herfst en winter de bladeren roodachtige tinten krijgen. De droge schaduwminnende planten kunnen worden vergeten totdat ze in de vroege winter bloeien met intens zoet parfum dat zweeft van de kleinste witte bloemen.

Opgegroeid in het Arnold Arboretum in Massachusetts, is 'Arnold Promise' ongebruikelijk in het combineren van vruchtbare bloei met een sterke zoete geur en heeft vervolgens in de herfst ook rode, oranje en gele herfstbladkleur. De suikerachtige, fruitige geur van hun bloemen zorgt ervoor dat tuinbezoekers in hun sporen stoppen en diep inademen. Ze geven de voorkeur aan schaduw, maar passen op de meeste locaties behalve op het oosten, omdat de vroege ochtendzon de bloemen kan beschadigen. .