Wat voor soort bloeiende struik heeft doornen?

Doornige rozenstruiken zijn prachtige bloeiende struiken met overvloedige scherpe doornen die groeien op houtachtige stokken. Struikrozen zijn stekelig en verspreiden struiken die in veel soorten bodems groeien.

Wat voor soort bloeiende struik heeft doornen?

Doornige rozenstruiken zijn prachtige bloeiende struiken met overvloedige scherpe doornen die groeien op houtachtige stokken. Struikrozen zijn stekelig en verspreiden struiken die in veel soorten bodems groeien. Struikrozen bloeien met aantrekkelijke roze bloemen gevolgd door grote oranje rozenbottelvruchten. Doornige rozenstruiken groeien tussen 4 en 6 ft.

Vuurdoornstruiken zijn doornige struiken die groeien in verschillende delen van de wereld, waaronder Noord-Amerika. De plant heeft scherpe doornen die de besachtige toppen beschermen tijdens de bloei die groeien in het late voorjaar of aan het begin van de zomer. Als je denkt aan planten met doornen, dan is de roos (Rosa sp. Er zijn veel verschillende soorten, maar de meeste groeien met doornen langs hun stengels.

Voorbeelden hiervan zijn de Japanse heesterroos (R. Rugosa), een bossige, 4- tot 6 meter hoge, doornige plant met veel geurige, enkele bloemen in verschillende kleuren. Sommige gekweekte rozen zijn oude variëteiten die Europese of erfstukrozen worden genoemd (R. Sinensis), terwijl andere hybriden zijn die meestal worden geënt op stevige wortelstammen.

Deze moderne rozen omvatten klimmers, met lange stokken die ondersteuning nodig hebben, hybride theeën, miniaturen en struikrozen. De meeste rozen zijn geschikt voor kweek in de VS. Planthardheidszones 3 tot en met 8 van het ministerie van Landbouw, afhankelijk van de variëteit, hoewel ze als eenjarige planten in koudere gebieden kunnen worden gekweekt. Gelukkig zijn deze beschermende planten er in vele soorten en maten.

Met 17 verschillende doornige struiken om uit te kiezen en de mogelijkheid om nog veel meer aan de lijst toe te voegen, is het vinden van een plant die past bij de stijl van uw tuin gemakkelijker dan voorbij deze verdedigingsbarrières te komen. Agave is een geslacht van planten dat vele soorten vetplanten omvat die in hete en droge omstandigheden leven. Deze planten hebben zich aangepast aan hun woestijnhuizen met verschillende kenmerken, waaronder spikes. In dit geval steken de stekels uit naar roofdieren om hen ervan te weerhouden de bladeren als waterbron te gebruiken.

De spikes zijn zo sterk en scherp, in feite, dat oude vrouwen in Mexico bekend waren om ze te gebruiken als naalden om te naaien. Acaciabomen worden vaak geassocieerd met Australië, wat logisch is dat er een stoere boom voor nodig is om te overleven in een moeilijk land. Maar het is ook inheems in Afrika, en het gerucht gaat dat in Egypte de bladeren werden gemalen en gebruikt om aambeien te behandelen. Maar het zijn de ledematen van de boom die de meeste straf uitdelen.

Deze barbaarse takken zijn bezaaid met gebogen stekels die uitblinken in haken en niet loslaten. Er zijn echter andere soorten Acacia met een minder netelige persoonlijkheid. Het is bijna onmogelijk om doornige bloeiende planten te bespreken zonder dat de iconische rozenbloem in je opkomt. Technisch gezien produceren rozen geen echte doornen.

Die stekelige structuren staan bekend als stekels. Rozen staan bekend om hun onweerstaanbare geur. En volgens botanici produceren deze planten stekels als een manier om zichzelf te beschermen tegen gegeten worden door dieren die aangetrokken kunnen worden door hun zoete aroma. Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat de lengte en grootte van doornen per soort verschillen.

Van alle rozensoorten produceren Rugosa-rozen (Rose rugosa) de grootste doornen. Bloeiende kweepeer is een struik die tot 10 voet hoog wordt, beroemd om zijn rozenachtige bloei. De plant produceert donkergroene glanzende bladeren die bekend staan om hun hoge affiniteit voor zonneschijn, Bloeiende kweepeer produceert ook doornen. De doornen zijn strategisch gepositioneerd langs individuele boomtakken en fungeren als afschrikmiddel voor eigenzinnige dieren.

Het beste van bloeiende kweepeer is dat het eetbare appelachtige vruchten produceert. De struik is ook redelijk veerkrachtig en kan gedijen in verschillende klimatologische omstandigheden. Bougainvillea is een topaanbeveling als je op zoek bent naar een doornproducerende klimplant. De plant groeit uit tot een dikke wijnstok die vroeg genoeg op latwerk of hek moet worden getraind om plagen, ziekten en groeiachterstand te voorkomen.

Beter nog, u kunt de wijnstokken snoeien en gebruiken voor decoratieve doeleinden binnenshuis. Na volledige volwassenheid produceert bougainvillea prachtige driehoekige bloesems met een verscheidenheid aan kleuren, waaronder wit, paars, roze, oranje en geel. De plant heeft ook doornen die bijna de hele lengte van zijn 15 - 40 voet wijnstokken stippelen, Bougainvillea's hoge affiniteit voor warmte en zonneschijn maakt het een perfecte tuinplant in de buitenlucht. Je kunt hem dus rond de rand van je bloementuin planten als barrièreplant.

De doornenkroon vindt zijn oorsprong in Madagaskar. De plant is ongelooflijk droogtetolerant en kan gedijen in gebieden met minimale neerslag. Doornenkroon is er in meerdere cultivars. De oorspronkelijke soort had zeer prominente doornen, wat verklaart hoe de plant zijn naam kreeg.

Recente cultivars worden echter geleverd met doornen die aanzienlijk zijn afgenomen in aantal, grootte en scherpte. De doornenkroon produceert bloemen die in kleur variëren, van dieprood tot lichtroze, geel, perzik, crème, enz. De bloemen ontwikkelen zich meestal in pinwheels met vier bloembladen. Acacia wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare hardhoutsoorten en wordt vaak gebruikt in de bouw en houtbewerking.

Acacia's zijn ook basisgrondstoffen in de voedings-, farmaceutische en cosmetische industrie. Dus het hebben van deze boom in je eigen tuin kan op de lange termijn een gezonde economische investering blijken te zijn. En met meer dan 800 soorten om uit te kiezen, wordt u letterlijk verwend met keuze. Acacia is toevallig ook een van de beste doornproducerende bloeiende bomen die er zijn.

De struiken hebben scherpe stekels en doornen die meestal in paren voorkomen. Als sierheester staat acacia ook bekend om zijn varenachtige bladeren en aromatische gele bloesems. Als je van gezondheids- en wellnesstuinieren houdt, dan heb je waarschijnlijk al een paar aloë vera-planten in je eigen tuin. Aloë vera biedt tal van therapeutische voordelen.

De plant wordt sinds onheuglijke tijden gebruikt bij het verzorgen van open wonden en als remedie tegen verschillende huidaandoeningen. Naast zijn immense geneeskrachtige eigenschappen is aloë vera ook een uitstekende sierplant om aan je eigen tuin toe te voegen. Het is een van de weinige doornenproducerende bloeiende planten die het zowel buiten als binnen goed kan doen. De brede, sappige bladeren van de aloë vera zijn omzoomd in kleine scherpe doornen, algemeen bekend als tanden, vanwege hun nauwe gelijkenis met zaagtanden.

Volwassen aloë vera-planten bloeien meestal in de zomer, waarbij de planten veranderen in een prachtige weergave van gele en oranje bloemen. Griezelige jeneverbesstruiken doen hun naam treffend eer aan. Deze relatief invasieve planten hebben de reputatie meer naar buiten dan naar boven te groeien, waardoor ze weer een perfecte doornige plant zijn om rond tuinranden, hekken en voor huisramen te hebben. Griezelige jeneverbesstruiken zijn ook redelijk veerkrachtig.

Als ze bloeien, produceren ze kleine gele bloemen, die normaal gesproken worden gevolgd door vlezige groene kegels die blauwzwart worden naarmate ze rijpen. Duindoorn is een veerkrachtige bladverliezende struik met zilvergroene lineaire bladeren en fel oranjegele bessen. De boom valt ook op door zijn oranjebloesems en doornige stekels die op de takken staan. Duindoorns zijn relatief hoog voor struiken.

Ze kunnen een hoogte bereiken van tussen de 8 en 12 voet lang en breed. Hun vrij hoge gestalte en dichte, ronde vorm maken ze effectieve windbreakers. U kunt ze ook langs de rand van uw eigen tuin laten bekleden om solide barrières of beveiligingsschermen te creëren. Als je van doornproducerende bloeiende struiken houdt die worden geleverd met een cocktail van charmante en verdedigende eigenschappen, dan zou je moeten overwegen om agarita aan je eigen tuin toe te voegen.

Deze groenblijvende struik is een spectaculaire schoonheid van hulsachtige samengestelde bladeren en rode bessen. De bladeren van de struik bestaan uit drie stekelige blaadjes. Tijdens de bloeifase produceert agarita gele komvormige bloesems die in trossen voorkomen. De bloemen maken uiteindelijk plaats voor eetbare rode bessen.

Zoals de meeste struiken op deze lijst, is agarita vrij rond. Het kan tussen de 2 en 6 voet groeien en zich bijna evenveel verspreiden. Hier is nog een topaanbeveling als je op zoek bent naar een doornige bloeiende plant om rond de omtrek van je eigen tuin te hebben. Gewone hulst kan tussen de 7 en 10 voet groeien, waardoor het een geschikte perimeterbeveiligingshaag is.

De struik is lang genoeg voor de meeste eigenzinnige dieren om te schalen of over te springen en dicht genoeg voor sommige dieren om zich een weg door te banen. Gewone hulst is ook herkenbaar aan zijn doornige bladeren met golvende randen en vruchtbare trossen kleine witte bloesems. De plant produceert ook glanzende rode bessen, die tot de winter zichtbaar zijn. Als je geen locatie als deze hebt, wordt het planten van een bloemstruik met doornen niet aanbevolen, omdat dit gevaarlijk voor hen kan zijn.

Veel voorkomende huisplagen zoals konijnen, herten en wasberen zullen de struik vermijden omdat ze weten hoe scherp de doornen zijn. Beide bomen hebben in het vroege voorjaar trossen honinggeurende witte bloemen, die later dit jaar plaatsmaken voor zaaddozen. De bloeiende kweepeer (Chaenomeles speciosa) heeft opvallende roze, rode of witte bloemen in het voorjaar en wordt 2 tot 5 voet hoog, afhankelijk van de cultivar, met veel doornen langs de takken. Maar wat als er een manier was om de pijnlijke reputatie van doornen samen te voegen met de betoverende schoonheid van bloembloesems? Nou, nu is er.

Heggen gemaakt met doornige struiken en struiken zijn bijvoorbeeld veel moeilijker voor indringers om door te dringen, en bomen met doornen beschermen zichzelf tegen schade veroorzaakt door vogels en andere wezens. Omring je tuin met een stekelige haag of gebruik doornige struiken als bodembedekker om je gewaardeerde bloemen en planten veilig buiten het bereik van dieren te houden. Het zou ook een gebied moeten zijn dat niet gemakkelijk overstroomd kan worden, want zonder de juiste afvoer kan te veel water de groei van je bloemstruik verpesten. Alleen omdat doornige privacystruiken stekels hebben, wil nog niet zeggen dat ze niet aantrekkelijk kunnen zijn en een mooie uitstraling kunnen geven aan de voor- of achterkant van uw huis.

Doornige struiken zijn ook goede hekken omdat ze een barrière vormen zodat dieren er niet doorheen kunnen, wat ook helpt bij privacy wanneer mensen ook niet willen dat dieren hun tuin of eigendom binnenkomen. Kies planten die het gebladerte en de bloemen hebben die u wilt, terwijl u ook een extra beschermingslaag toevoegt voor uw eigendom. Om hun netelige karakter goed te maken, dragen meidoornbomen echter in het vroege voorjaar een overvloed aan witte bloemen, gevolgd door rood fruit, dat eetbaar is bij sommige soorten, zoals de mayhaw, maar smakeloos op de meeste anderen. Ze geven een aroma af dat bestuivende insecten aantrekt, wat op zijn beurt helpt bij de reproductie van andere bloemen.

.