Wat is de struik met grote witte bloemen?

Oakleaf Hydrangea Een zorgeloze struik die 6 voet hoog wordt, in de zomer heeft hij grote kegelvormige bloemen. Langdurige bloemen zien er prachtig uit, zelfs als ze vervagen en zijn ook goede snijbloemen.

Wat is de struik met grote witte bloemen?

Oakleaf Hydrangea Een zorgeloze struik die 6 voet hoog wordt, in de zomer heeft hij grote kegelvormige bloemen. Langdurige bloemen zien er prachtig uit, zelfs als ze vervagen en zijn ook goede snijbloemen. Koreaanse specerij viburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur. De knoppen zijn roze maar dan open om trossen witte bloemen te worden.

De struik is genoemd naar zijn geur, die een combinatie van zoetheid en scherpte bevat. Als je niet van de aanraking van roze houdt die de witte bloemen behouden, kweek dan dubbelvijl viburnum (Viburnum plicatum var). Het dubbelvijltype heeft puur witte bloemen, maar mist de geur van Koreaanse kruiden. Azalea's of rododendrons zijn halfschaduw liefhebbende, grote struiken, die prachtige kleurrijke en witte halfdubbele bloemen hebben.

De 'witte groep' azalea's heeft verschillende inheemse soorten die overvloedige witte zomerbloemen produceren. De trompetvormige witte bloemen hebben gegolfde bloembladen en lange uitstekende meeldraden in trossen van vijf tot 25 bloemen. Een van de meest populaire bosbouwstruiken, Cinquefoil, staat bekend om zijn exotische witte bloemen en wordt gewaardeerd om zijn zorgeloze natuur. Omdat het ook luchtvervuiling en zoute lucht krachtig bestrijdt, waardoor het een ideale plant is voor mensen die op locaties aan het strand wonen.

We hebben een lijst verzameld van 10 verbluffend mooie struiken die prachtige witte bloemen presenteren. De witte bloeiende struiken hieronder bieden bloemen van verschillende groottes en hun prachtige bloemen zijn op veel manieren aanwezig. Van volle, bossige bloemen van de Annabelle Hydrangea tot de bloesems in steelstijl op de witte lila, er zijn witte bloeiende struiken die passen bij de voorkeur van elke tuinman. Met bloemen die op lila lijken en een vroege voorjaarsbloei hebben, dankt deze struik zijn naam vanwege zijn unieke geur waar tuinders dol op zijn.

Hoewel de meeste bloemen puur wit zullen zijn, is er vaak een lichtroze tint aan de bloemen. Viburnum groeit het beste in zones 4-7 en veel tuinders kiezen ervoor om het in de buurt van ramen of openslaande deuren te planten om te genieten van de unieke, kruidige geur die deze struik produceert. Deze mooie struik is tropisch van aard en bloeit met letterlijk duizenden kleine, delicate witte bloemen die verschillende kleine bloemblaadjes bevatten. Het doet zijn naam echt eer aan en ziet eruit als een fladderende sneeuwstorm in de winter.

Het is nauw verwant aan de kerstster en heeft de bijnaam „kleine kerstbloem”. De bloemen hebben een zoete geur en de bloemen gedijen het beste als de struik in het vroege voorjaar zwaar wordt gesnoeid. Deze struik is het meest geschikt om te groeien in zones 10-13 en doet het het beste in de volle zon of minimale schaduw met zeer goed doorlatende grond. De zoete schijnsinaasappel wordt gewaardeerd door tuinders vanwege de mooie vorm van de bloemen.

Ze lijken op rozen, maar zijn meer afgerond van vorm. Het staat bekend om zijn aroma dat een vleugje citrus in zijn geur heeft. Hoewel het een struik is, groeit hij vrij groot en bereikt hij ook 10-12 voet hoog. Het groeit het beste in zones 4-8 en geeft de voorkeur aan volle zon en vochtige grond die een of andere vorm van compost of mulch bevat om een stevige groei te stimuleren.

Witte azalea's zijn echt een showstopper in de tuin en bloeien in het vroege voorjaar in een enorme uitstorting van prachtige bloemen. Het wordt gewaardeerd door tuinders vanwege de enorme uitstorting van bloemen die de tuin verlichten. Zoals de meeste azalea's groeit hij het beste in zones 6-9 en bloeit het beste in de volle zon. Deze struik wordt vaak gekozen om als bodembedekker te worden gebruikt vanwege het feit dat hij erg kort in hoogte is en meestal minder dan twee voet lang blijft.

De bloemen van deze struik zijn vrij klein en hangen af van stengels in een klokachtige vorm. Hij bloeit in het late voorjaar en kan het goed doen in zones 1-8, waarbij hij de voorkeur geeft aan volle zon tot halfschaduw en vochtige, goed doorlatende bodemgesteldheid. Nou, witte bloemen zijn er in alle soorten en maten. Annabelle Hydrangea is een populaire grote witte bloemstruik die je landschap een knapperig gepolijste uitstraling geeft.

Gebruik een lange rij voor een prachtige tuinfunctie, of mix en match uit onze collectie. razend populair in het zuiden, zijn crêpe mirte struiken (Lagerstroemia indica) groot genoeg om indruk te maken in een landschap. Deze struik is geliefd vanwege zijn enorme, opzichtige bloemen die de takken van de grote struik in de nazomer vullen. witbloeiende crêpe mirte brengt schoonheid in elke tuin.

Japanse andromeda is een witbloeiende groenblijvende struik met hangende trossen kleine klokvormige bloemen. De winterdaphne 'Alba' cultivar heeft strak opeengepakte bolvormige trossen roomwitte bloemen die bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar. Een andere inwoner van New Egland op mijn lijst van witbloeiende planten, Ninebark maakt impact van de lente tot de herfst. De witbloeiende Virginia sweetspire is een kleine struik die gedijt in de volle zon maar halfschaduw kan verdragen.

Veel van de witbloeiende struiken op deze lijst bevatten levendig gekleurde bessen en prachtig herfstgebladerte. In dat geval zijn de prachtige zuiver witte bloesems van verschillende dwergvariëteiten van lila ideaal om te planten. Bij het kiezen van de beste witbloeiende struiken voor uw landschap, is het een goed idee om onderhoudsarme struiken te plukken. De decoratieve Japanse aralia-struik wordt geïdentificeerd door zijn grote palmachtige glanzende groene bladeren die groeien op lange gebogen stengels en crèmewitte herfstbloemen.

In het zuiden hebben mensen de neiging om Magnolia's te beschouwen als de zeer grote struiken (of bomen) met leerachtige, groenblijvende bladeren en enorme witte bloemen die bloeien in de zomer. Deze mooie zomerbloeier zal bloeien met tientallen grote, bossige bloemen die bestaan uit een veelvoud aan kleinere, delicate bloemen, typisch van elke hortensia. Summersweet Clethra is een inheemse struik in het oosten van de Verenigde Staten die witte stekelige geurige bloemen produceert in de zomer of vroege herfst. Andere meerjarige struiken met witte bloemen zoals camelia, viburnum en hibiscus hebben warmere klimaten nodig om te gedijen.

De mooie bolvormige lentebloemen hebben meestal een wit-roze kleur en zijn 1 tot 3 (2,5 — 7,5 cm) groot. Hoewel struiken met levendige bloemen drama toevoegen aan een tuin, kiezen veel tuinders voor witbloeiende struiken om een gevoel van elegantie en sereniteit te brengen. Japanse aralia is een van de beste groenblijvende struiken voor schaduw en produceert kleine ronde trossen witte bloemen. Geurige struiken zoals Common White Lilac en Korean Spicebush Viburnum zijn dynamische, langlevende landschapstroeven.

.