Hoe heten de witte bloemen?

Uiteindelijk veranderen al die prachtige bloemen uiteindelijk in witte bollen blootgestelde zaden die vaak puffballs worden genoemd. Paardebloemen groeien zo succesvol omdat die puffballs hun zaden over lange afstanden verspreiden in een stijve bries.

Hoe heten de witte bloemen?

Uiteindelijk veranderen al die prachtige bloemen uiteindelijk in witte bollen blootgestelde zaden die vaak puffballs worden genoemd. Paardebloemen groeien zo succesvol omdat die puffballs hun zaden over lange afstanden verspreiden in een stijve bries. Wisteria staat bekend om zijn bedwelmende geur, maar deze snelle klimmer heeft ook een overvloed aan trapsgewijze bloemen. Kleuren variëren van wit en blauw tot violet.

Die slappe blanken, pappi genaamd, zullen in de wind varen om nieuwe wortels in de aarde te maken. Voordat de gespecialiseerde zaden verschijnen, genereren paardebloemen een gele tot oranje bloem op een stengel die tot 18 centimeter van de grond kan stijgen. Deze bloem ziet er helder en donzig uit tegen zijn groene achtergrond, maar is geen grote of bijzonder aantrekkelijke bloesem voor het aantrekken van insecten. Paardebloemen hebben geen bestuivers nodig en zijn zelfbestuivend en veranderen vaak gedurende meerdere dagen van bloem naar zaadkop.

Dit snelle zaaivermogen maakt paardebloemen buitengewoon succesvol in het bevolken van een wijdverspreid gebied - tuinders kunnen de constante groei niet bijhouden. De witte drijvers zijn afkomstig van een dicht opeengepakte zaadkop die lijkt op een fuzzy bal. Als je goed kijkt, heeft elke zaadkop tientallen parapluachtige extensies. In het midden van de zaadkop bevinden zich de zaden - elk zaadje heeft deze paraplustructuur eraan bevestigd.

De luifel van de paraplu bestaat uit haren die net als een schoorsteenveger zijn gevormd. Door zowel een hoge stengel als een luchtige zaadkop te combineren, houden paardebloemen hun zaden rechtop en beschikbaar voor windvectoren voor een succesvolle verspreiding in de regio. Omdat veel paardebloemen een goede groeilocatie vinden in grasvelden, verspreiden windstoten de zaadparachutes vaak door het hele gebied. De parapluharen tillen het zaad van het hoofd en zweven langs de wind.

Het extreem lichte zaad kan zo ver als de wind het toelaat drijven. Eenmaal gedropt op een andere bodemlocatie, hebben deze zaden geen uitgebreide rustperioden zoals andere plantensoorten. In feite ontkiemt het zaad snel om zich op de nieuwe locatie te vestigen voordat de plantencompetitie het overneemt voor natuurlijke hulpbronnen, zoals vocht en zonlicht. Smartweed is een aantrekkelijke wiet als je het niet erg vindt waar het groeit, want het heeft een reeks roze-witte bloemen die strak op elkaar zitten, volgens het bovenste 1,5 inch deel van de stengel.

De dagbloem heeft drie lange witte kelkblaadjes en vijf of zes gele meeldraden waardoor het eruitziet als een exotische tropische plant. Vinca, ook wel bekend als Maagdenpalm, heeft aantrekkelijk groen blad met kleine bloemen die bloeien van de zomer tot de eerste nachtvorst. Als je hier bent, heb je waarschijnlijk een ongewenst geval van onkruid met bloemen aan je handen, of ben je nieuwsgierig naar de prachtige onkruidachtige bloem die onschadelijk groeit in je achtertuin. Interessant is dat je ze misschien ook Wake Robin hoort genoemd omdat ze de neiging hebben om te bloeien, net zoals roodborstjes terugkeren naar hun boshuizen.

De Foamflower is groenblijvend in warmere klimaten en vormt korte torenspitsen van dramatisch groene bladeren met rijke bordeauxrode centra. Veel voorkomende zelfgenezing is een van de problematische onkruiden met bloemen om in tuinen te bestrijden, omdat het ruimte nodig heeft om uit te breiden waar het toegang heeft tot volle zon of halfschaduw, met andere woorden, de wandelpaden door je tuin. Ondanks hun aantrekkelijke uiterlijk zijn guldenroede onkruid vanwege hun invasieve aard en omdat ze meestal het grootste deel van het jaar geen bloemen hebben. Hoewel de bloemen van de grondsel er van ver uitzien als afzonderlijke entiteiten, van dichtbij, zul je merken dat ze een samengestelde kop hebben, met veel kleine bloemen geclusterd.

Zwarte nachtschade maakt deze lijst van onkruid met bloemen vanwege hun witte bloemen die bloeien vanaf het late voorjaar. Deze bloemen worden in het voorjaar na de laatste nachtvorst geplant voor een zomerse weergave van grote bloemen met meerdere bloemblaadjes. Laten we eens kijken naar het meest voorkomende bloeiende onkruid dat kan opduiken, zodat u kunt beslissen welke onschadelijk zijn en kunnen blijven, en welke moeten gaan. Misschien tot verbazing van de gemiddelde tuinman hebben paardebloemen veel toepassingen, waaronder het eten van de babybladeren in salades en het gebruik van de witte vloeistof in hun stengels als lijm.

Deze voorjaarsbloeiende bollen zorgen voor een helder gejuich onder loofbomen, in bloembedden of genaturaliseerd in een gazon. .