Welke bloeiende struiken houden bladeren in de winter?

Deze winterbloeiende struiken kunnen uw eentonige wintertuin interessant maken, Scarlet Firethorn. Camelia heeft glanzende groene bladeren en levendige bloemen die de hele winter bloeien.

Welke bloeiende struiken houden bladeren in de winter?

Deze winterbloeiende struiken kunnen uw eentonige wintertuin interessant maken, Scarlet Firethorn. Camelia heeft glanzende groene bladeren en levendige bloemen die de hele winter bloeien. De schaduwminnende plant is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder wit, koraal, roze, geel en rood - en sommige extra opzichtige exemplaren vertonen meer dan één tint. De groeigewoonten van Camellia variëren afhankelijk van variëteit, waarbij sommige op bomen lijken, terwijl andere de traditionele struikvorm aannemen.

Zolang u een winterbloeiende variëteit kiest, kunt u vele seizoenen vertrouwen op camelia voor glanzend groen en kleur bij koud weer. Na het verliezen van zijn zomerbedekking van witte bloemen en zijn herfstoogst van bessen en bladeren, trekt de rode takje kornoelje de aandacht met zijn felrode takken die de hele winter kleurrijk blijven. De plant vormt een prachtig contrapunt voor besneeuwde landschappen, witblaffende berkenbomen en donkere groenblijvende planten zoals hollies. Een gemakkelijk te onderhouden dwerg groenblijvende, 'Caleidoscope' abelia verandert van geelgoud in het voorjaar naar oranjerood in de herfst en wordt vervolgens de hele winter doorspekt met witte bloemen.

De struik is winterhard tot -10 graden Fahrenheit en werkt goed als border-, accent- of kuipplant. Verkrijgbaar bij The Home Depot. Buxus, leden van de Buxaceae-familie, zijn langzaam groeiende breedbladige struikcultivars, waarvan de cultivars variëren van 2 tot 15 voet hoog. Het dikke blad met fijne textuur is medium tot donkergroen; ze worden vaak gekweekt als heggen.

Buxus produceert crèmekleurige bloesems in april en mei die een grote aantrekkingskracht hebben op bijen. Cultivars van de breedbladige Pyracantha angustifolia zijn dicht en spreidend of bolvormig. Ze kunnen tot 12 hoog en 10 voet breed worden. Ze hebben doornige takken die kleine, witte bloemen opleveren.

In de herfst produceren ze groene bessen die oranje, geel en rood worden en in de lente meegaan. Soorten Euonymus zijn breedbladige groenblijvende planten; ze kunnen zich verspreiden, klimmen of rechtop groeien. Afhankelijk van de cultivar kunnen hun bladeren in de herfst geel, roze of grijsgroen worden. Ze worden 2 tot 4 voet lang en 2 tot 5 voet breed; wanneer ze zich wijd verspreiden, worden ze vaak gebruikt voor bodembedekkers.

Er zijn honderden soorten hulst, leden van de familie Aquifoliaceae, velen van hen sierheesters. Ze zijn vatbaar voor vormgeving en worden vaak als heggen gekweekt. . De bessen zijn giftig voor mensen, maar vogels zijn er dol op en voelen zich de hele winter aangetrokken tot hulststruiken.

Talrijke soorten jeneverbes, een smalblad groenblijvende, kunnen als struiken worden gesnoeid. De populaire Rocky Mountain Juniper, Juniperus scopulorum, heeft zilverblauw blad dat groeit in een breed, plat patroon. Het heeft roodbruine tot grijze schors en zijn smalle, conische vorm maakt het een favoriet voor heggen en schermen. Juniper-cultivars hebben zilverblauwe naalden, felgroen, mintgroen, goudgeel of zilverblauw blad.

Cultivars van Oregon druif, Mahonia aquifolium, zijn dicht en heuvelachtig of spreidend en rechtopstaand. Hun dikke, stekelige bladeren zijn roodachtig als ze jong zijn en worden in de winter paars of kastanjebruin. Oregon druif produceert dichte trossen gele bloemen in het voorjaar en groene bessen die in de herfst een blauwzwarte kleur krijgen. Meestal gekweekt vanwege zijn geurige winterbloemen en beschreven als een struik met groen, hulstachtig gebladerte, weinig opmerkingen over de fantastische tinten die het gebladerte van Mahonia japonica aanneemt wanneer het op arme grond in een open positie wordt gekweekt.

De kleuren blijven tot in de herfst, winter en lente. Helderrode bessen maken winterbes of bladverliezende hulst een knaller, vooral in een besneeuwd landschap. In tegenstelling tot de groenblijvende hulst die het hele jaar door zijn glanzende groene bladeren behoudt, werpt winterbes elk najaar zijn bladeren af. Zoek naar een vrouwelijke cultivar zoals 'Sparkleberry' of 'Winter Red', en je moet ook een mannelijke bestuiver in de buurt planten, zoals 'Apollo' of 'Southern Gentleman'.

Struiken die het hele jaar door hun bladeren behouden, worden groenblijvende struiken genoemd. Ministerie van Landbouw plant winterhardheid zones 8 tot en met 10, zelfs halfgroenblijvende planten houden hun bladeren in de winter. Dit soort struiken geven het hele jaar door kleur en dekking aan het landschap. De beste gebieden om groenblijvende struiken te kweken, zijn er een met ochtendzonlicht en middagschaduw.

Kerstbessenstruiken (Heteromeles arbutifolia) komen oorspronkelijk uit Californië en bereiken 8- tot 15 voet lang en breed. De leerachtige donkergroene bladeren zijn 2 tot 4 inch lang, omzoomd met puntige tanden. In de zomer verschijnen witte bloemtrossen, gevolgd door rode bessen ter grootte van een erwt. De variëteit „Davis Gold” produceert gele bessen.

Cleyera japonica bereikt 15 voet lang en breed met gebogen takken bedekt met bruinrode bladeren. Naarmate de bladeren volwassen worden, worden ze donkergroen. In de vroege herfst verschijnen trossen van geurige witte bloesems. Karen Carter werkte drie jaar als technologiespecialist in het openbare schoolsysteem en haar schrijven is verschenen in de Willapa Harbor Herald en de Rogue College Byline.

Ze heeft een Associate of Arts van Rogue Community College met een certificaat in computerinformatiesystemen. Breng de hardste en beste winterbloeiende struiken in je tuin en je wordt beloond met mooie bloemen en geur. Blauwe bloemen bedekken de plant in de late winter tot het vroege voorjaar, en naaldachtige bladeren bieden een aromatisch parfum. Yucca filamentosa 'Excalibur' tilt die schoonheid naar een hoger niveau met blauwgroene bladeren omzoomd met krullende witte snaren.

Hij bloeit in de late winter met een schok van vrolijke gele bloemen, en paarsblauwe bessen voegen interesse toe in de lente. En met glanzende groenblijvende bladeren, bekroond met gele bloemen, creëren ze een grote visuele interesse in de wintertuin. Maar de belangrijkste trekpleister van de plant is de overvloed aan lange, felroze bloemen die bloeien in de winter en onmiddellijk een verder sombere tuin opvrolijken. Omdat de rode bloemen vrij donker zijn, kan het handig zijn om cultivars zoals 'Diane' voor een groenblijvende struik te planten, zodat de rode bloemen verschijnen tegen de groene achtergrond.

Bloemspikes van 10 centimeter lang bestaan uit kleine bloesems in de winter en de lente, die een fresia-achtige geur produceren. We houden van de variëteit 'Purple Stem' die het voordeel heeft van paars-doorspoelde stengels, bladstelen, die de roodachtig witte bloemen aanvullen. Geur is een groot kenmerk van de struikachtige kamperfoelie, de bossige bladverliezende soorten waarvan de wintergeur helaas ondergewaardeerd wordt. Hun spinachtige bloemen zijn gemakkelijk te zien als ze halverwege de winter verschijnen, omdat dit een bladverliezende plant is en de bloemen verschijnen terwijl de stengels kaal zijn.

Inheems in een groot deel van Noord-Amerika, worden de felgroene schors en bladeren van de lente en zomer van deze bladverliezende struik in de herfst dieprood tot bordeauxrood. Lonicera x purpusii 'Winter Beauty' is een van de beste winterbloeiende struiken, met intens geurende romige bloemen die openen vanaf begin december en daarna blijven komen tot april. .