Welke plant heeft witte bloemen en doornen?

Doornige vuurdoornstruik (Pyracantha) De vuurdoornstruik is een hoge groenblijvende doornige haagplant met kleine groene ovale bladeren, trossen witte bloemen en bessen die rood, oranje of geel kunnen zijn. Crataegus, of meidoorn, is een geslacht van een kleine boom of struik die vele soorten en variëteiten omvat die in het zuidoosten voorkomen, van de oostelijke moerassen en rivierbodems tot de westelijke bergruggen.

Welke plant heeft witte bloemen en doornen?

Doornige vuurdoornstruik (Pyracantha) De vuurdoornstruik is een hoge groenblijvende doornige haagplant met kleine groene ovale bladeren, trossen witte bloemen en bessen die rood, oranje of geel kunnen zijn. Crataegus, of meidoorn, is een geslacht van een kleine boom of struik die vele soorten en variëteiten omvat die in het zuidoosten voorkomen, van de oostelijke moerassen en rivierbodems tot de westelijke bergruggen. Crataegus nitida, of Glossy Hawthorn, is een boom die voornamelijk voorkomt langs de uiterwaarden van de Mississippi, hoewel het zeldzaam wordt. Het heeft een dichte ronde kroon, die er vaak onregelmatig uitziet, met onderste ledematen die naar buiten vegen onder de rechtopstaande bovenste ledematen.

Het kan ook worden gevonden als een struik met meerdere stammen. De stengels kunnen tot 2 inch lange doornen hebben, hoewel ze soms onvolgroeid of niet aanwezig zijn. Het groeit in licht zure tot alkalische klei tot korrelige zandgronden, in zon tot lichte schaduw. Het is bijna onmogelijk om doornige bloeiende planten te bespreken zonder dat de iconische rozenbloem in je opkomt.

Technisch gezien produceren rozen geen echte doornen. Die stekelige structuren staan bekend als stekels. Rozen staan bekend om hun onweerstaanbare geur. En volgens botanici produceren deze planten stekels als een manier om zichzelf te beschermen tegen gegeten worden door dieren die aangetrokken kunnen worden door hun zoete aroma.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat de lengte en grootte van doornen per soort verschillen. Van alle rozensoorten produceren Rugosa-rozen (Rose rugosa) de grootste doornen. Bloeiende kweepeer is een struik die tot 10 voet hoog wordt, beroemd om zijn rozenachtige bloei. De plant produceert donkergroene glanzende bladeren die bekend staan om hun hoge affiniteit voor zonneschijn, Bloeiende kweepeer produceert ook doornen.

De doornen zijn strategisch gepositioneerd langs individuele boomtakken en fungeren als afschrikmiddel voor eigenzinnige dieren. Het beste van bloeiende kweepeer is dat het eetbare appelachtige vruchten produceert. De struik is ook redelijk veerkrachtig en kan gedijen in verschillende klimatologische omstandigheden. Bougainvillea is een topaanbeveling als je op zoek bent naar een doornproducerende klimplant.

De plant groeit uit tot een dikke wijnstok die vroeg genoeg op latwerk of hek moet worden getraind om plagen, ziekten en groeiachterstand te voorkomen. Beter nog, u kunt de wijnstokken snoeien en gebruiken voor decoratieve doeleinden binnenshuis. Na volledige volwassenheid produceert bougainvillea prachtige driehoekige bloesems met een verscheidenheid aan kleuren, waaronder wit, paars, roze, oranje en geel. De plant heeft ook doornen die bijna de hele lengte van zijn 15 - 40 voet wijnstokken stippelen, Bougainvillea's hoge affiniteit voor warmte en zonneschijn maakt het een perfecte tuinplant in de buitenlucht.

Je kunt hem dus rond de rand van je bloementuin planten als barrièreplant. De doornenkroon vindt zijn oorsprong in Madagaskar. De plant is ongelooflijk droogtetolerant en kan gedijen in gebieden met minimale neerslag. Doornenkroon is er in meerdere cultivars.

De oorspronkelijke soort had zeer prominente doornen, wat verklaart hoe de plant zijn naam kreeg. Recente cultivars worden echter geleverd met doornen die aanzienlijk zijn afgenomen in aantal, grootte en scherpte. De doornenkroon produceert bloemen die in kleur variëren, van dieprood tot lichtroze, geel, perzik, crème, enz. De bloemen ontwikkelen zich meestal in pinwheels met vier bloembladen.

Acacia wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare hardhoutsoorten en wordt vaak gebruikt in de bouw en houtbewerking. Acacia's zijn ook basisgrondstoffen in de voedings-, farmaceutische en cosmetische industrie. Dus het hebben van deze boom in je eigen tuin kan op de lange termijn een gezonde economische investering blijken te zijn. En met meer dan 800 soorten om uit te kiezen, wordt u letterlijk verwend met keuze.

Acacia is toevallig ook een van de beste doornproducerende bloeiende bomen die er zijn. De struiken hebben scherpe stekels en doornen die meestal in paren voorkomen. Als sierheester staat acacia ook bekend om zijn varenachtige bladeren en aromatische gele bloesems. Als je van gezondheids- en wellnesstuinieren houdt, dan heb je waarschijnlijk al een paar aloë vera-planten in je eigen tuin.

Aloë vera biedt tal van therapeutische voordelen. De plant wordt sinds onheuglijke tijden gebruikt bij het verzorgen van open wonden en als remedie tegen verschillende huidaandoeningen. Naast zijn immense geneeskrachtige eigenschappen is aloë vera ook een uitstekende sierplant om aan je eigen tuin toe te voegen. Het is een van de weinige doornenproducerende bloeiende planten die het zowel buiten als binnen goed kan doen.

De brede, sappige bladeren van de aloë vera zijn omzoomd in kleine scherpe doornen, algemeen bekend als tanden, vanwege hun nauwe gelijkenis met zaagtanden. Volwassen aloë vera-planten bloeien meestal in de zomer, waarbij de planten veranderen in een prachtige weergave van gele en oranje bloemen. Griezelige jeneverbesstruiken doen hun naam treffend eer aan. Deze relatief invasieve planten hebben de reputatie meer naar buiten dan naar boven te groeien, waardoor ze weer een perfecte doornige plant zijn om rond tuinranden, hekken en voor huisramen te hebben.

Griezelige jeneverbesstruiken zijn ook redelijk veerkrachtig. Als ze bloeien, produceren ze kleine gele bloemen, die normaal gesproken worden gevolgd door vlezige groene kegels die blauwzwart worden naarmate ze rijpen. Duindoorn is een veerkrachtige bladverliezende struik met zilvergroene lineaire bladeren en fel oranjegele bessen. De boom valt ook op door zijn oranjebloesems en doornige stekels die op de takken staan.

Duindoorns zijn relatief hoog voor struiken. Ze kunnen een hoogte bereiken van tussen de 8 en 12 voet lang en breed. Hun vrij hoge gestalte en dichte, ronde vorm maken ze effectieve windbreakers. U kunt ze ook langs de rand van uw eigen tuin laten bekleden om solide barrières of beveiligingsschermen te creëren.

Als je van doornproducerende bloeiende struiken houdt die worden geleverd met een cocktail van charmante en verdedigende eigenschappen, dan zou je moeten overwegen om agarita aan je eigen tuin toe te voegen. Deze groenblijvende struik is een spectaculaire schoonheid van hulsachtige samengestelde bladeren en rode bessen. De bladeren van de struik bestaan uit drie stekelige blaadjes. Tijdens de bloeifase produceert agarita gele komvormige bloesems die in trossen voorkomen.

De bloemen maken uiteindelijk plaats voor eetbare rode bessen. Zoals de meeste struiken op deze lijst, is agarita vrij rond. Het kan tussen de 2 en 6 voet groeien en zich bijna evenveel verspreiden. Hier is nog een topaanbeveling als je op zoek bent naar een doornige bloeiende plant om rond de omtrek van je eigen tuin te hebben.

Gewone hulst kan tussen de 7 en 10 voet groeien, waardoor het een geschikte perimeterbeveiligingshaag is. De struik is lang genoeg voor de meeste eigenzinnige dieren om te schalen of over te springen en dicht genoeg voor sommige dieren om zich een weg door te banen. Gewone hulst is ook herkenbaar aan zijn doornige bladeren met golvende randen en vruchtbare trossen kleine witte bloesems. De plant produceert ook glanzende rode bessen, die tot de winter zichtbaar zijn.

Meidoorns (Crataegus spp). Meestal laden duizenden kleine witte bloemen de doornige takken in het voorjaar als de nieuwe bladeren tevoorschijn komen, gevolgd door kleine oranje tot rode bessen tegen het einde van de zomer. De bloemen van sommige soorten dragen een muskusachtige, onaangename geur. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn de cockspur meidoorn (Crategus crusgalli), Engelse meidoorn (Craetagus laevigata), Lavalle meidoorn (Crataegus x lavallei), glanzende meidoorn (Crataegus nitida), Washington meidoorn (Crataegus phaenophyrum), struikgewas meidoorn (Crataegus punctata) en de groene meidoorn (Crataegus viridis).

Witte bougainvillea zijn voorzien van elegante, sepal-achtige schutbladen, omringd door drie wasachtige bloemen, lentebladeren met doornige wijnstokken en struiken. Maar wat als er een manier was om de pijnlijke reputatie van doornen samen te voegen met de betoverende schoonheid van bloembloesems? Nou, nu is er. Omdat het ook luchtvervuiling en zoute lucht krachtig bestrijdt, waardoor het een ideale plant is voor mensen die op locaties aan het strand wonen. Een van de meest populaire bosbouwstruiken, Cinquefoil, staat bekend om zijn exotische witte bloemen en wordt gewaardeerd om zijn zorgeloze natuur.

Planthardheidszones 3 tot en met 8 van het ministerie van Landbouw, afhankelijk van de variëteit, hoewel ze als eenjarige planten in koudere gebieden kunnen worden gekweekt. Wanneer u bloeiende bomen gebruikt die dergelijke bewapening in de tuin dragen, moet u zorgvuldig rekening houden met de volwassen grootte en vorm van de boom en plant u deze zodat de takken geen gevaar vormen voor de mens. Doornen aan een bloeiende boom bieden bescherming tegen dieren die mogelijk op zoek zijn naar verse bladeren of fruit om te eten. Het reikt tot een hoogte van 9-12 voet met witte, hangende, klokvormige bloemen en groenblijvend blad.

Het kan ook tot een lage hoogte worden gesnoeid en, met zijn formidabele doornen, worden gebruikt als barrièreplant op eigendomsgrenzen of in heggen. Zeer gemakkelijk te kweken en bloeien het grootste deel van het jaar, de plumeria is een must-have struik, dankzij zijn prachtige bloesems met een bedwelmende geur. .