Groenblijvende struiken met witte bloemen uk?

Koreaanse specerij viburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur. De knoppen zijn roze maar dan open om trossen witte bloemen te worden.

Groenblijvende struiken met witte bloemen uk?

Koreaanse specerij viburnum (Viburnum carlesii) is een voorbeeld van een struik met vroege lentebloemen (april) en herfstkleur. De knoppen zijn roze maar dan open om trossen witte bloemen te worden. De struik is genoemd naar zijn geur, die een combinatie van zoetheid en scherpte bevat. Als je niet van de aanraking van roze houdt die de witte bloemen behouden, kweek dan dubbelvijl viburnum (Viburnum plicatum var).

Het dubbelvijltype heeft puur witte bloemen, maar mist de geur van Koreaanse kruiden. Jasmijnen zijn erg geliefd vanwege hun witte, geurende bloemen. Kweek op een zonnige plek — bij voorkeur ergens waar je kunt genieten van hun geur. De meest betrouwbare jasmijn in het Britse klimaat zijn de groenblijvende sterjasmijn, Trachelospermum jasminoides en de gewone jasmijn, Jasminum officinale.

Houd er rekening mee dat winterjasmijn gele bloemen heeft die niet geurig zijn. Geen tuin is compleet zonder een roos of twee. Er zijn veel mooie witte of roomwitte variëteiten om uit te kiezen, waaronder de struikrozen 'Claire Austin', 'William and Catherine' en 'York Minster', of de wandelaars waaronder 'Iceberg', 'Wedding Day', 'Rambling Rector' en 'Félicité Perpétue'. Groeien in de volle zon of halfschaduw.

Escallonia Iveyii is een prachtige groenblijvende bossige struik, heeft donkergroene glanzende bladeren en massa's witte bloemen in het midden van de zomer. Groeit in elke tuin in de volle zon of halfschaduw en kan tot ongeveer 6-8 ft hoog worden als hij volwassen is, maar kan worden gesnoeid om te houden. Deutzia is een minder bekende neef van de hortensia en heeft in het voorjaar prachtige witte (of roze) bloemen. Net als hortensia's worden de bloemen in trossen weergegeven en bloeit hij op oud hout.

Dus als je het gaat snoeien, zorg er dan voor dat je het meteen doet nadat hij klaar is met bloeien. Anders zou je de knoppen van volgend jaar kunnen afsnijden. De volgende op mijn lijst met witbloeiende struiken is Gardenia. Ik hou van de geur van Gardenia's, daarom laat ik er 2 in mijn tuin groeien - één bij de voordeur en één direct naast het achterterras.

Lees HIER meer over het kweken van Gardenia's. Spiraea is een veelzijdige struik die verkrijgbaar is in vele vormen, maten en bloemkleuren, waaronder wit. Met zijn lange gebogen takken die bedekt zijn met bloemen, is 'Bridal Wreath' Spiraea nog steeds een van mijn favorieten. Lees HIER meer over het kweken van rozen.

Hortensia's hebben enorme bloemen die vele weken meegaan en niet veel onderhoud vergen, dus het is gemakkelijk in te zien waarom ze ieders favoriet zijn. Het heeft ook een aantal soorten die het goed doen in de zon en sommige die beter in de schaduw staan, dus je zult waarschijnlijk een hortensia vinden die in je tuin werkt. Lees HIER meer over het kweken van hortensia's. In werkelijkheid is de Witte Tuin een relatief klein deel van de hele tuinen in Sissinghurst, maar deze 'tuinkamer' is misschien wel het meest gerenommeerde tuinontwerp om het concept van een enkel kleurthema te gebruiken en doet het, dus zeer effectief.

Nadat ik door mijn tuinfoto's had gekeken, realiseerde ik me dat ik eigenlijk meer witbloeiende struiken heb dan ik dacht dat ik deed. Heesters met witte bloemen zijn geweldig voor het opfleuren van donkere delen van het landschap, en velen staan bekend om hun geurige bloemen. Camellia sasanqua bloeit in november en december als er elders in de tuin maar heel weinig bloemen zijn. Elk van de witbloeiende struiken in deze lijst is bekroond met de RHS Award of Garden Merit (AGM), wat wijst op bijzondere geschiktheid voor groei in Britse tuinen.

Rozen hebben de reputatie kieskeurig te zijn, maar er zijn sommige soorten, zoals struikrozen, die vrij gemakkelijk te kweken zijn. Een volledig winterharde groenblijvende struik, gekweekt vanwege zijn glanzende, zilvergrijze prachtige bladeren die aan de onderzijde een zilverachtige kleur hebben. Soms is er een sterke kleur nodig om het beste uit witte bloemblaadjes te halen, en pioenroos 'Whitleyi Major' is een perfect voorbeeld. Deze cultivar bereikt een prachtige bloei van witte bloemen, tegen elkaar genesteld in een compacte bol.

Soorten Hydrangea paniculata beginnen in de zomer te bloeien en gaan door tot ver in de herfst, hun bloemen krijgen in de loop van de tijd vaak nieuwe kleurtinten. Een groenblijvende eik, die oorspronkelijk uit de Middellandse Zee komt maar in het VK is genaturaliseerd, is een prachtige aanvulling op de tuin met zijn glanzende, donkergroene bladeren het hele jaar door vergelijkbaar met dat van een hulstboom. Tulpen zijn er in vrijwel elke denkbare kleur, inclusief schoon, knapperig wit in verschillende bloemvormen. Gele variëteiten komen gemakkelijker voor de geest, maar er zijn veel subtielere witte en crèmekleurige variëteiten om te groeien, en sommige zijn ook geparfumeerd.

Sommige soorten beginnen al in november te bloeien, maar ze zijn meestal op hun hoogtepunt van januari tot maart. Abelia x grandiflora is een aantrekkelijke halfwintergroene struik die in de nazomer en herfst massa's geurende witroze bloemen draagt. .