Wat voor soort boom heeft witte bloemen?

Witte kornoelje De witte kornoelje (Cornus florida) is misschien wel de bekendste witte bloemenboom. Er zijn ongeveer 60 soorten kornoeljes (Cornaceae-familie).

Wat voor soort boom heeft witte bloemen?

Witte kornoelje De witte kornoelje (Cornus florida) is misschien wel de bekendste witte bloemenboom. Er zijn ongeveer 60 soorten kornoeljes (Cornaceae-familie). De witte kornoeljeboom is er een die je vaak tegenkomt in tuinlandschappen. U kunt planten voor individuele presentatie of als groepering.

Terwijl je je eigen shortlist maakt, zijn hier 10 van onze favoriete bloeiende bomen die ons betrekken bij hun witte bloemen. Vergeet niet om rekening te houden met de zone voor blootstelling en hardheid van de site terwijl u zich een weg baant door de lijst. Met zijn uitstekende ziekteresistentie en tolerantie voor koude klimaten, is Kousa kornoelje een populaire kleine bloeiende boom. Het blijft meestal minder dan 30 voet (10 m).

Daarna? Opzichtig rood fruit ontwikkelt zich in de zomer. Dit is de klassieke kleine boom met grote witte bloemen. Stermagnolia is winterhard tot zone 4, maar heeft volle zon en bescherming tegen wind nodig om te gedijen. In maart maken de enorme witte bloemen, met 12 tot 18 bloemblaadjes, dit de meest opvallende boom in de tuin.

Perfect voor kleine werven, hij groeit slechts tot 6 m. Als je nog nooit een rookboom hebt gezien, word je overweldigd door hun delicate bloesems die lijken op rookwolken. De bloei begint in juni en duurt enkele weken. Smoketree groeit tot 9 m.

Serviceberry is een 40 voet (12 m). Het verandert bijna's nachts van skelet naar weelderig. In het vroege voorjaar wordt het een prachtige boom met massa's kleine witte geclusterde bloemen. Op hun hielen komen paarse, eetbare bessen die vogels aantrekken.

De laatste handeling van de serviceberry is het herfstdisplay in geel, goud of rood. Beginnend met een van de meest populaire bomen in de Verenigde Staten, staan witte kornoeljebomen (Cornus florida) bekend om hun eenvoudige onderhoud en het vermogen om te groeien in bijna elke staat. Naast hun prachtige witte lentebloem met vier bloemblaadjes trekken ze zangvogels aan en zijn ze geweldig voor het accentueren van land, zelfs groeien naast patio's of hoge gebouwen, volgens This Old House. George Washington en Thomas Jefferson hadden allebei witte kornoelje op hun plantages (volgens de Arbor Day Foundation).

Yoshino-kersenbomen zijn verspreid over het Washington Monument-gebied in Washington D, C. Naast hun parelwitte lentebloesem delen Washington meidoornbomen (Crataegus phaenopyrum) het hele jaar door hun schoonheid, vooral in de herfst wanneer hun bladeren een verscheidenheid aan prachtige kleuren veranderen, waaronder oranje, scharlaken, karmozijnrood en paars. Beroemd om hun witte bloemen van 5 inch, zoete thee Gordlinia-bomen (Gordlinia grandiflora) zijn zowel mooi als heerlijk ruikend. Volgens Southern Living is het blad half wintergroen, maar de grote witte bloemen bloeien alleen in de zomer.

Deze boom kan een nieuwe, unieke toevoeging aan uw tuin zijn, maar pas op voor de temperaturen die de gezondheid van deze boom kunnen beïnvloeden. Fast Growing Trees raadt aan om uw boom te bedekken met een vorstdeken als de temperatuur daalt tot -10 graden Fahrenheit of minder in uw omgeving. Tijdens hun bloeiseizoenen verlichten Amerikaanse geelhoutbomen met witte, geparfumeerde, erwtenachtige bloemen. Deze bloemen hangen in trossen aan de boom, elk ongeveer 15 centimeter lang (volgens de Universiteit van Kentucky).

De Amerikaanse vlierbes (Sambucus canadensis) is een grote struik die ongeveer 10 voet lang wordt met een vergelijkbare spreiding, afkomstig uit een groot deel van Oost-Noord-Amerika. Hij geeft de voorkeur aan drassige, natte grond en is ideaal voor grote regentuinen. Het is een uitgestrekte struik die zich verspreidt door te zuigen, en hij moet worden gesnoeid om hem onder controle te houden. Citroengeurende witte bloemen verschijnen in trossen in juni en juli, die erg aantrekkelijk zijn voor vlinders en andere bestuivers.

Vanwege de neiging om zich te verspreiden, kan Amerikaanse vlierbes het beste worden geplant waar clustering gewenst is. Deze boom wordt vaak eenvoudigweg Bradford-peer genoemd en is een van de meest voorkomende tekenen van de lente in het noordoosten. Meidoorns zijn populaire stromende bomen vanwege hoe winterhard ze zijn. Meidoorns worden bedekt met een cluster van witte bloemen wanneer ze bloeien tussen het late voorjaar en de vroege zomer en vervolgens produceren ze verschillende kleuren gedurende de zomer en herfst.

Met een hoogte van ongeveer 12 tot 20 voet produceert het crèmewitte bloemen van 4 tot 6 inch lang met franjesbloemblaadjes in mei en juni (late lente en vroege zomer). Franjesbomen gedijen goed in vochtige grond. Ze zijn onderhoudsarm en zijn bestand tegen stedelijke omgevingen en luchtvervuiling. Franjesbomen kunnen in kleine aantallen of als individuele bomen op een gazon worden geplant.

Elke bloem heeft 5 kleine bloemblaadjes die ongeveer 1,5 (4 cm) breed zijn. Net als appelbomen kunnen perenbomen ongeveer 12-20 ft groeien. Over het algemeen zijn perenbomen koud en vorsttolerant. De Japanse Stewartia is een kleine, middelgrote bloeiende boom met een bossige uitstraling.

De witte komvormige bloemen van deze boom bloeien in de zomer en meten ongeveer 3 (8 cm) breed. Bloeiende kornoeljebomen gedijen goed in de schaduw. Hun witte bloesems verschijnen in de lente, terwijl de rode bessen in de herfst verschijnen. Bloeiende kornoelje kan tot 15-30 voet hoog en 15-20 voet breed worden, met een luchtige vorm met meerdere stengels.

Yoshino Cherry bereikt een hoogte van ongeveer 25 tot 40 voet en wordt 20 tot 30 voet breed. In het late voorjaar produceert de Yoshino-kers een cluster van witte bloesems. Crabapples bomen groeien tot ongeveer 15 tot 25 voet hoog en 10 tot 15 voet breed, met een ronde, rechtopstaande of een open vorm. Deze bomen beginnen ongeveer 2 weken in het midden van de lente te bloeien.

Ze worden meestal zo hoog als 20-30 voet en zo breed als 10-15 voet. Japanse crêpe mirten staan bekend om hun open, meerstammige vorm en gecanneleerde, roodbruine blaffen. De boom bereikt een hoogte van 20-30 voet, is 10-15 voet breed en staat ook bekend om zijn open, meerstammige vorm. Dit is een boom die vaak wordt gebruikt voor landschapsarchitectuur.

Het kan 20-40 voet lang en 20-30 voet breed worden. Carolina Silverbells kunnen 30-40 voet lang worden, met hoogtes tot 60 voet in hun oorspronkelijke habitat, de Appalachen bossen. Het kan ongeveer 20-50 voet lang en 20-40 voet breed worden. Hoewel deze boom afkomstig is uit Azië, heeft deze boom overeenkomsten met de Bloeiende Kornoelje.

De grootte van de vrucht van de Japanse kornoelje overtreft die van de Bloeiende Kornoelje. De genoemde vrucht is eetbaar voor zowel vogels als mensen. De Kobus Magnoliaboom groeit langzaam. Als hij jong is, heeft het de vorm van een piramide.

Maar het groeit uit tot een goed afgeronde vorm, die ongeveer 25-30 voet lang kan zijn. Star Magnolia komt voor in USDA-groeizones 4 tot 8 en is tolerant ten opzichte van winterkou. Een van de mooiste bomen met witte bloemen is de Kousa Kornoelje. Het is een cirkelvormige boom van 15 tot 30 voet die een unieke uitstraling geeft aan elk landschapsproject.

Het geeft de voorkeur aan vochtige, lichtzure grond. De Kousa Kornoelje, ook wel bekend als Japanse kornoelje, is esthetischer en ziekteresistenter dan andere kornoeljes. Ze behoren tot de vroegste bomen die in het voorjaar bloeien, met de takken bedekt met wolken van de kleine witte bloemen. Dit is een kleine boom waarvan de witte komvormige bloemen bloeien in maart (vroege lente) voordat de bladeren verschijnen.

Het is een middelgrote boom met kaneelkleurige schors, donkergroene bladeren en helderwitte ruches in trossen. De witbloeiende drieën passen ook perfect bij elkaar en bieden zo prachtige tinten van zeer lichte kleuren. Afkomstig uit Japan, werd de Yoshino-kersenboom (Prunus yedoensis) in 1902 in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Maar er zijn enkele soorten die hoog genoeg zullen worden om zowel mooie bloemen als voldoende schaduw onder hun takken te bieden.

De bloemen die de kleine Japanse boom (lila) bedekken, zijn klein en overvloedig, schuimen als lila bloemen over de roodbruine stam. Als u op zoek bent naar een middelgrote boom met kleine witte bloemen, is meidoorn misschien een goede om te overwegen. Welk gevoel je ook wilt creëren, witte bloemen zullen alleen dienen om het te accentueren en de levendige kleuren nog meer te laten opvallen. Natal-pruim, een plant met een warm klimaat, is de zeldzame bloeiende struik die het grootste deel van het groeiseizoen bloemen kan leveren.

Een van de meest glorieuze bezienswaardigheden die je kunt zien, is een boom of struik die is uitgebarsten in een overvloed aan witte bloemen. Bepaalde kornoeljebomen kunnen ook roze bloemen hebben, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn met nogal wat variatie. .