Welke boom heeft witte bloemen dan rode bessen?

Rode appelbes 'In het voorjaar hebben ze prachtige witte bloemen die uiteindelijk plaats maken voor de felrode bessen in de zomermaanden tot laat in de herfst', zegt Jen Stark, tuinieren- en huisschrijver, en oprichter van Happy DIY Home (opent in nieuw tabblad). Kornoeljes zijn een van de meest populaire kleine bloeiende bomen.

Welke boom heeft witte bloemen dan rode bessen?

Rode appelbes 'In het voorjaar hebben ze prachtige witte bloemen die uiteindelijk plaats maken voor de felrode bessen in de zomermaanden tot laat in de herfst', zegt Jen Stark, tuinieren- en huisschrijver, en oprichter van Happy DIY Home (opent in nieuw tabblad). Kornoeljes zijn een van de meest populaire kleine bloeiende bomen. Er zijn verschillende soorten en variëteiten, maar ze variëren van 10 tot 25 voet lang. De gewone roze bloeiende kornoelje (Cornus florida) is ook verkrijgbaar met witte schutbladen.

De bladeren worden in de herfst rood, samen met felrode langwerpige vruchten. De bessen van deze kornoelje zijn niet eetbaar. De kleinere Japanse kornoelje (Cornus kousa) heeft kleinere schutbladen, maar meer. De bordeauxrode bessen van kousa kornoelje zijn eetbaar voor vogels en mensen.

Ze kunnen vers of gekookt worden gegeten. De kornoeljekers (Cornus mas) behoort tot de kornoeljefamilie, maar heeft trossen kleine gele bloemen, in plaats van schutbladen. Deze boom wordt meer gewaardeerd om zijn grote trossen felrood, doorschijnend fruit; vanwege zijn overvloed aan bessen is dit de beste kornoelje voor de wildtuin. Het fruit kan ook worden geoogst en gebruikt in jam.

Deze bladverliezende boom is meerstammig, met een rechtopstaande, ronde groeiwijze. Het heeft trossen groenwitte bloemen in de vroege zomer en kersenrode bessen van herfst tot winter. De laatste boom die rode bessen op de lijst produceert, is de Cornelian Cherry Dogwood. Kornoelje is een zeer grote struik die bloeit en lange groene bladeren produceert.

Je krijgt kleinere gele bloemen in de lente en vroege zomermaanden voordat het veel besachtige steenvruchten op de takken produceert. De kleine rode bessen zijn erg glanzend en hebben dezelfde vorm als een koffieboon. Als ze rijp zijn en je eet, krijg je een kruising tussen een zeer zure kers en een cranberry, dus veel mensen kunnen het niet aan om ze rechtstreeks van de boom te eten zonder ze te zoeten. Kersenbomen zijn tolerant ten opzichte van de meeste grondsoorten, maar moeten in de volle zon worden geplant om bloei en vruchtvorming te stimuleren.

In de herfst verandert het knappe gebladerte van brede eivormige, gerimpelde, donkergroene bladeren tinten brons en bordeauxrood. In de vroege zomer heeft het trossen platte witte bloemen die veranderen in de paarse bessen waar vogels dol op zijn in de herfst. De middelgrote, bessenproducerende bomen worden gewoonlijk moerbeien genoemd en hebben aantrekkelijke hartvormige bladeren, spikes van kleine witte bloemen (katjes) en dikke grijsbruine schors. Taxussen kunnen groeien bij temperaturen tot -13° F (-25°C); de schaduwminnende bomen presteren echter niet goed bij langdurige hete temperaturen.

Deze bladverliezende boom wordt afhankelijk van de variëteit tot 13ft (4m) hoog en produceert bosjes bessen in de nazomer tot het vroege najaar, die fungeren als een vogelmagneet. Hulstbomen bieden u de flexibiliteit om een grote of kleine boom te kiezen, afhankelijk van de grootte van uw buitenruimte. Hun samengestelde bladblaadjes groeien afwisselend op stengels en witte lentebloemen maken plaats voor felgekleurde rode bessen. Terwijl de bloemhoofdjes van grassen in het late seizoen prachtig zijn in de herfst, blijven ze schitteren in de winter.

De struik kan gemakkelijk zo groot worden als een kleine boom, en dit betekent dat hij een normale groeigewoonte heeft die zich uitstrekt tussen de 15 en 100 voet. Euonymus europaeus 'Red Cascade' (Spindle), bekend om zijn spectaculaire herfstgebladerte en zeer sierbessen, is een grote, krachtige, bladverliezende struik die van onschatbare waarde is in de herfst- en wintertuin. Elke rode bes op de struik bevat een enkel zaadje en de bessen hebben een diameter van 0,25 (6 mm). De lindenviburnum wordt meestal geplant als sierlandschapsplant vanwege zijn prachtige witte bloemen en levendige rode bessentrossen.

Nandina domestica (hemelse bamboe) struik heeft giftige rode bessen en zomergroen blad voordat hij in de herfst rood wordt. Rode bessen die op struiken of bomen groeien, kunnen een leuke kleur toevoegen aan elk landschapsontwerp of elke tuin. Het is bedekt met een overvloed aan opmerkelijke, wijnrode bloemen met prominente gele centrale meeldraden in het late voorjaar.